Jet Legs: KLM introduceert ‘stijlvolle trainingsbroek’

CREDITS: KLM

Met heimwee denken we terug aan de dagen dat vliegen nog een stijlvolle aangelegenheid was. Het meest voorkomende beeld dat we nu op vliegvelden zien, bestaat uit comfortabele- en sportkleding. Niet gek ook, want de meeste mensen vliegen nou eenmaal geen first class, dus dan moet je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken natuurlijk.

KLM Jet Legs

KLM haakt hier, door middel van een ‘FEBO’tje’ ludiek op aan, ter eren van hun 100 jarige bestaan (gefeliciteerd!). Vandaag lanceert de vliegtuigmaatschappij ‘Jet Legs’, een paartje comfortabele trainers in de bekende hemelsblauwe kleur.

Volgens onderzoek van KLM lijkt 50% zich niet aangesproken te voelen door de vele sportkleding die gedragen wordt op vliegvelden en in vliegtuigen. Maar wanneer een trainingsbroek modieus gedragen kan worden, gaat 44% van deze groep tóch overstag. Wij sluiten ons hier volledig bij aan, aangezien sportswear nou eenmaal geaccepteerder dan ooit is om casual te dragen. Tip: check de aflevering ‘Athleisure’ van Explained op Netflix.

Terug naar de Jet Legs van KLM. Deze zijn tot stand gekomen samen met modeontwerper Fred van de Leer. Dit heeft hij erover te zeggen: “Comfort en mode gaan vaak niet hand in hand. Niet in alledaagse outfits, maar al helemaal niet tijdens het reizen. En wie wil er nou niet fabulous uitzien in het vliegtuig en dat complimentje van je medereiziger scoren? Ik shopte speciaal voor KLM een look bij elkaar waarbij ik de Jet Legs en een aantal andere favoriete items combineerde.”

De Jet Legs zijn in gelimiteerde oplage beschikbaar via de Instagrampagina’s van KLM en Fred zelf.