Kleine aanpassingen voor een betere kledingstijl

CREDITS: Unsplash | Hunters Race

We hebben allemaal een eigen stijl. Dat is een mooi gegeven, want anders was het maar een saaie bedoening. Toch vallen we snel terug naar onze vertrouwde items en kan onze stijl eentonig worden. Dat is nergens voor nodig. Je hoeft niet veel te veranderen om er stylish uit te zien. Je opties zijn eindeloos zonder dat je het doorhebt. Haal je gevoel voor mode dus weer naar boven met deze zeven tips.

Met deze tips upgrade jij je stijl

1. Ook met basics kun je variëren

Ben je helemaal fan van een goed wit T-shirt? Perfect. Daar kun je namelijk de plank niet mee misslaan. Om je outfit nét dat beetje extra te geven kun je variëren met de rest van je outfit. Probeer eens een denim shirt uit in plaats van een geruiten overhemd. Of wissel is een keer af door ook een zwarte jeans te dragen in plaats van blauw. Zo blijf je toch trouw aan je go-to items, maar is het niet elke keer weer hetzelfde.

2. Echte mannen hebben meerdere riemen

Het is saai om telkens maar één riem te dragen. De riem is een accessoire die mannen vaak onderschatten. Het kan je basic outfit namelijk een frisse look geven en je kan jouw eigen stijl definiëren. Wat ook nog eens mooi meegenomen is, is dat je broek niet van je billen valt.

kledingstijl, Kleine aanpassingen voor een betere kledingstijl
Foto: NordWood Themes

3. Vriendjes worden met een kleermaker

Een kleermaker is niet alleen handig wanneer het gaat over het op maat maken van jouw pak. Hij kan ook je oude kleren een nieuw leven geven. Niet voor niets heeft hij dit beroep gekozen. Gooi je kapotte kleren dus niet meteen weg, maar kijk of er nog iets mee gedaan kan worden. Wellicht krijg je er een kledingstuk voor terug die nog cooler is dan voor het kapot was.

4. Kwaliteit voor zelfverzekerdheid

Deze keer geen kwaliteit boven kwantiteit, maar kwaliteit voor zelfverzekerdheid. Stijl is niet alleen maar wat de mensen kunnen zien. Het is ook hoe je jezelf voelt. Als je comfortabel ondergoed aanhebt dan kom je ook zelfverzekerder over. En als je dat uitstraalt zit je gebakken. Kwaliteit heren boxershorts horen op je lijstje te staan, en niet een set van zes onderbroeken die je nu met 50% korting kan scoren.

5. Zonder boots ben je geen man

Iedere man moet in zijn kast een paar goede ankle boots hebben staan, ofwel een paar chelsea boots. Deze schoenen maken iedere man meteen meer stylish en passen vrijwel bij elke outfit. Wil je uit je comfort zone stappen? Probeer dan eens échte Italiaanse uit.

kledingstijl, Kleine aanpassingen voor een betere kledingstijl
Foto: Andre Tan

6. De kracht van kleur

We zijn fan van een all black outfit, maar onderschat de kracht kleur niet. Probeer te allen tijde een aantal kleurrijke kledingitems in je kast te hebben. Het komt een beetje lame over als de nieuwe kleuren voor het seizoen licht en zacht zijn, terwijl jij altijd in een donkerblauw overhemd loopt.

7. Pas trends subtiel toe

We weten dat de meeste mannen vrij gesteld zijn op hun go-to items en hun eigen smaak. Maar het is niet verkeerd om de nieuwe modetrends in de gaten te houden. Misschien is er wel een trend die echt bij je past of kun je een trend op een lager niveau toevoegen aan jouw stijl. Zo zie je er elk seizoen fashionable uit. In de lente draag je weer net een andere outfit dan in de winter.

kledingstijl, Kleine aanpassingen voor een betere kledingstijl
Foto: David Lezcano