Je sollicitatie fixen doe je met deze outfits

CREDITS: Foto: Big Stock

Een nette sollicitatiebrief en een cv met een knap koppie erop, en voilà: je sollicitatiegesprek is gefixt. Chapeau. Klassieke vragen als “waarom wil je hier werken?” bereid je tot in de nopjes voor, en je doet natuurlijk netjes je research. Dat kan niet meer misgaan, toch? Nou, zeker wel hoor.

Als jij met een joggingpak, een driedelig pak met vlinderdas óf grote sieraden binnenloopt, sla je waarschijnlijk de plank mis. Maar als de zon schijnt kom je wel weg met een bril, want zonnebrillen voor mannen zijn superstijlvol. Dat betekent dus dat het soms lastig kan zijn… Daarom hebben wij dé tips voor een outfit waarmee jouw sollicitatie helemaal goedkomt.

De outfits voor een geslaagde sollicitatie

De klassieke sollicitatie

Ben jij nou de guy die in de financiële of juridische dienstverlening aan de slag gaat? Dan zijn pakken zeker geen verkeerd idee. Anno 2021 is het wel zo dat je echt geen zwarte pakken meer aan moet doen om de baan binnen te slepen. Nope, met een mooi lichtblauw, antraciet of zelfs lichtrood pak maak jij helemaal de blits. Het pak oogt met deze kleuren niet alleen netjes, maar ook fris en modern. Vergeet niet om er een matchende riem en schoenen bij te dragen om helemaal een goede indruk achter te laten.

accessoires
Foto: Bigstock

Smart en casual

Een sollicitatie als jurist bij een advocatenbureau is natuurlijk nét iets anders dan een sollicitatie als clown bij een circus. Elk sollicitatiegesprek vereist dus een andere outfit. Heb je een sollicitatie bij een jong en modern bedrijf? Laat die pantalon maar in de kast, want chino’s of een nette spijkerbroek zijn hier the way to go. In combinatie met een strak gestreken overhemd zorg jij 100% voor opgewonden ogen van de secretaresses als je binnenloopt. Succes guaranteed.

sollicitatie, Je sollicitatie fixen doe je met deze outfits
Foto: NordWood Themes

Zorg voor een nette jas

Je loopt er alleen mee naar binnen en hangt hem dan weer aan de kapstok, maar een nette jas is écht belangrijk voor een geslaagde sollicitatie. Het is namelijk het eerste dat je potentiële werkgever bij jou ziet. Dan mag je outfit onder de jas nog zo goed zijn, maar met een vieze en afgesleten jas scoor je absoluut geen extra punten bij de sollicitatie.

sollicitatie, Je sollicitatie fixen doe je met deze outfits

Fouten die jij niet moet maken bij je sollicitatie

Allright, we hebben nu verteld wat je moet doen voor een geslaagde sollicitatie. Om het nog extra body te geven vertellen we je ook wat je absoluut niet moet doen. Wij hopen eigenlijk dat jij dit allang weet, maar draag alsjeblieft geen enorme logo’s, cijfers of teksten op je kleding. Leuk voor in de kroeg, maar minder leuk bij je sollicitatie.

Ga ook niet voor té wijde kleding, daar schrik je de werkgever alleen maar mee af. Een mooi broekie zit gewoon netjes aangesloten op je schoenen en dat is hoe het hoort bij een sollicitatie.

Duidelijk? Lekker man. Laat ons maar eens zien hoe het moet and go get that job.

sollicitatie
Foto: Unsplash – Eliud Gil Samaniego