How to wear: de muts

Of je nou het gevecht aan wilt gaan tegen het koude weer of je outfit een andere uitstraling wilt geven, je kunt een muts vertrouwen. In beiden gevallen. Het veelzijdige accessoire kan op veel manieren gedragen worden. Toch zijn er bepaalde manieren waarop de muts (beanie, hoofsdeksel, wollen hoed, broodrooster – hoe je hem ook wilt noemen) niet helemaal tot zijn recht komt. We geven je wat tips en onthoudt: een muts is de zonnebril van de winter.

How to wear: de muts

Gecombineerd met je pak

Rights: KingandFifth

Kan prima, een stijlvol pak gecombineerd met een muts. Klinkt misschien niet helemaal zoals je hem zelf in gedachten had, maar echt. Gewoon doen. Match de kleur met je pak en zorg ervoor dat de muts van goede, mooie kwaliteit is. Keer wat anders dan je pak afmaken met brogues.

Mooie, goede kwaliteit

Laten we daar even op doorgaan. Als je gaat voor een muts, ga dan wel voor een exemplaar die niet vol zit met pluisjes. Vaak zijn beanies gemaakt van wol en hebben deze nogal de neiging om te gaan pillen. Echter een muts met pluisjes, en al helemaal gedragen met een maatpak, ziet er niet verzorgd uit.

Oversized

De oversized doch comfortabele muts is ideaal voor de winter. Niet alleen pure bescherming voor je oren die de gure wind niet trekken, ook op het gebied van stijl doet de oversized muts het goed. Voordeel is dat je hem lekker nonchalant kunt dragen, wanneer de outfit of de dag erom vraagt.

Stem het materiaal af op het weer

Tuurlijk, leuk dat de dikke wollen cable knit veel in de winkels hangt. Maar krijg je te maken met een zonnige, warme winterdag dan is een katoenen exemplaar misschien iets tactischer. Variantje door te dragen in de lente, zeg maar.

Wees slim met kleuren

Rights: Famousoutfits

Niet alleen bij je pak, bij de outfit in het algemeen is het slim als de muts beetje matcht met de garderobe. Zorg eovoor dat ‘ie je outfit ondersteunt: match de muts bijvoorbeeld met de kleur van je sneakers. Heeft de muts al een druk voorkomen, houd de rest dan onder controle. Niet met ritalin, maar wel zonder teveel printjes.

Op een zaterdagavond

Gewoon niet. Mits je wilt dat iedereen denkt dat je kaal bent. Daarbij: van dansen krijg je het warm. Van warmte ga je zweten. Van zweten wordt je haar ‘vochtig’ en plakkerig. Van vochtig en plakkerig haar wordt niemand blij. Punt.