Upgrade je stijl met deze tijdloze, robuuste tassen

De tijd dat je jouw spullen vervoert met een plastic AH-tasje is inmiddels – hopelijk – wel voorbij. Tenzij je echt effe snel humus, paksoi, melk en eieren gaat halen. Een tas kan namelijk een goede toevoeging zijn aan je outfit. Een plastic, niet duurzaam wegwerptasje is echt verleden tijd. Dan kun je beter investeren in een tijdloze, functionele tas die er ook nog eens cool uitziet.

De kracht van Fjällräven

En dat fixt het Scandinavische Fjällräven al sinds de jaren ’50 voor ons. Als je aan de Zweedse mentaliteit denkt, dan linken je hersenen meteen naar functionaliteit en duurzaamheid. Precies de woorden waar je op hoopt als je een tas koopt. Deze woorden heeft het merk áltijd in het achterhoofd, als de ontwerpstudio weer aan het werk wordt gezet.

, Upgrade je stijl met deze tijdloze, robuuste tassen

Stukje history

Veel merken starten vanuit een frustratie. Vanuit het idee: ‘Waarom is dit er nog niet’? Zo ook Fjällräven. Het is allemaal begonnen bij een jonge Åke Nordin. De Zweed bracht elk vrij uurtje door in het bos. Daar kwam hij erachter dat er nog niet zoveel goed outdoorspul op de markt was. Toen zijn oude rugzak hem in de steek liet, bedacht hij een nieuwe oplossing in de vorm van een frame dat de last dichter bij zijn rug hield en het gewicht gelijkmatiger verdeelde.

Slim, want zelfs boswachters waren onder de indruk van zijn eigen ontwerp, en ze vroegen aan hem om ook voor hen te ontwerpen. Dit was het begin van het merk Fjällräven. Het Zweedse woord voor de poolvos, een sluw en nieuwsgierig klein roofdier, maar ook zo wordt in Zweden ook een ervaren Scandinavische outdoor-avonturier genoemd.

, Upgrade je stijl met deze tijdloze, robuuste tassen

Functioneel, duurzaam, repareerbaar

Een mooi verhaal, wat vandaag nog steeds wordt doorvertaald naar de backpacks. De ontwerpen zijn áltijd duurzaam. Qua materiaal om de ecologische voetdruk te minimaliseren, maar ook qua design. De tassen zijn tijdloos, waardoor je niet ieder seizoen een nieuwe hoeft te kopen. Bij elk ontwerp houdt Fjällräven de volgende aspecten aan: het item moet functioneel zijn, fysiek duurzaam (lang mee gaan), emotioneel duurzaam (tijdloos design) en repareerbaar (slijtage hoort erbij, maar het merk leert je hoe je het zelf kan repareren).

Goed, genoeg gepraat. Het is tijd dat je van ons de beste backpacks van dit moment krijgt voorgeschoteld. Want eerlijk: daar kom je toch voor?

Kånken Laptop

Aah, de Kånken. De klassieke allrounder die sinds de jaren ’70 niet meer veranderd is. Deze jongen is geschikt voor werk, maar ook voor een mooie reis. Deze laptopvariant – het zit ‘m in de naam – is geüpgraded: je krijgt een apart, gewatteerd vak voor je laptop en vulling op de schouderbanden.

And last but not least: de tas is gemaakt van de waterbestendige Vinylon F-stof. Dus geen stress meer voor je laptop als het regent.

Fjällräven Kånken Laptop – €75,12

, Upgrade je stijl met deze tijdloze, robuuste tassen
Kånken Laptop

Raven 20

Als we het dan toch over klassiekers hebben… De Raven 20 is hét evenbeeld van een klassieke toevoeging aan je rug. Naast het klassieke design is-ie ook nog eens superhandig. Je krijgt aparte vakken voor je zonnebril, je telefoon, sleutels en voor je waterfles. Dit is waar een tas voor bedoeld is.

De tas is gemaakt van de kenmerkende G-1000-stof: bijna niet kapot te krijgen en draagt zijn steentje bij aan het klassieke uiterlijk.

Fjällräven Raven 20 – €75,90

, Upgrade je stijl met deze tijdloze, robuuste tassen

High Coast Foldsack

Eentje voor de reisfanaten onder ons. De High Coast Foldsack is namelijk superlicht en opvouwbaar, maar groot genoeg om al je spullen mee te nemen. De tas is gemaakt van ultrasterk gerecycled nylon en je sluit de tas met een flap.

Fjällräven High Coast Foldsack – €75,96

, Upgrade je stijl met deze tijdloze, robuuste tassen
High Coast Foldsack

Vardag Duffel

Een weekendtas is een onmisbaar element in je leven. Het maakt je leven (lees: je weekendjes weg) een stuk makkelijker. En de Vardag Duffel doet daar nog een schepje bovenop. Deze klassieker biedt genoeg ruimte om al je zooi in mee te nemen.

Extra lekker: deze weekender geeft je door het iconische logo uit de jaren ’70 een retro-gevoel. En daar wordt heel fashion-minded Nederland vrolijk van.

Fjällräven Vardag Duffel – €71,96

, Upgrade je stijl met deze tijdloze, robuuste tassen
Vardag Duffel
LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…