Hier stop je je eigendommen bij het dragen van een pak

CREDITS: Yasin Gündogdu | Pexels

Het is een belangrijke dag en je hebt gisteren je maatpak al uit de hoes gehaald, om het te laten luchten. Daarnaast hangt je gestreken overhemd inclusief das netjes op een hanger om er zo in te glijden. Een pak dragen doe je om er gelikt uit te zien. Anders kun je het beter laten! Daarom is het zaak niet je zakken vol te proppen met alle zooi die je anders in je broekzakken propt. Bij een goed pak heeft de maker nagedacht over waar je je boeltje kunt opbergen zonder in te leveren op stijl.

Hier stop je je eigendommen bij het dragen van een pak

Het hele doel van een pak is dat je er strak en stijlvol uitziet. Die frisse outfit hoeft niet verpest te worden door een paar dikke bulten die je vijf kilo zwaarder doen lijken. Daarnaast zorgt de spanning op het pak voor extra slijtage en uitrekken van de stof. De tailor van jouw pak heeft erg zijn best gedaan om jouw te voorzien van de juiste vakjes voor je dierbare spulletjes. Maar wat hoort waar?

Telefoon

Wat je reden ook is voor het dragen van een pak. Onze smartphone mag niet ontbreken, zeker als je op het toilet even MANIFY wilt checken off course. De telefoon is de afgelopen tien jaar flink gegroeid ten opzichte van de 3310 en daar hebben kleermakers ook rekening mee gehouden. Je smartphone stop je in een van de borstzakken aan de binnenkant, bij voorkeur links al je rechtshandig bent of andersom natuurlijk.

Portemonnee

De beurs of portefeuille steek je in de binnen borstzak tegenovergesteld aan je telefoon. Kies voor een slimfit modelletje of een money clip. Deze zou ook in je rechter broekzak mogen.

Schrijfgerei

Ook al hebben we hem eigenlijk niet meer nodig. De meeste pakken hebben een special plekje voor een pen. Deze bevindt zich naast de linker binnenzak van je jasje. Zit dit vakje er niet, dan past de pen in de borstzak bij je portemonnee. Nu maar hopen dat hij niet gaat lekken!

Sleutels

Om na een lange dag je pak weer netjes op te hangen wil je wel je huis in kunnen. Je sleutels horen dan ook in de linker broekzak. Neem wel enkel de essentials mee, je wilt geen zware klont metaal in je pak meeslepen. Je huissleutel en autosleutel zijn vaak genoeg. Pro-tip: Je sleutels kunnen ook in de handtas van je vriendin of een dame die je toch al mee naar huis wil nemen. Heeft ze de sleutels vast.

Zakdoek

Het is een ouderwets ding, maar een katoenen zakdoek hoort in één van je broekzakken te zitten. Handig als je goed verkouden bent, maar ook om jezelf even op te frissen als de airco niet werkt. Maar om heel eerlijk te zeggen, is dit best goor en knapt iedereen hier op af.

In je borstzak aan de buitenkant draag je natuurlijk een mooie pochet. Suit up!

Pak-dragen-2
Foto: Ben Rosett
LEES OOK