Verhalen vertellen met jeans: The Dstrezzed Selvedge Denim is hier

Er is maar één fashion item dat zichzelf écht naar jouw persoonlijkheid vormt. Dat jouw verhaal vertelt. En dat is selvedge jeans.

Het vertellen van verhalen, het liefst aan je brothers, staat al jaren centraal bij het Nederlandse Dstrezzed. Nu krijgt hun eigen verhaal een nieuw hoofdstuk in de vorm van een selvedge jeans. Maak kennis met de Dstrezzed Selvedge Denim.

The Dstrezzed Selvedge Denim

Met selvedge denim vertel je een verhaal. Áltijd. Allereerst betekent het letterlijk ‘self-edge’, dus dat de denims individueel worden geproduceerd. In dit geval worden ze geweven op het aloude weefgetouw van Candiani, de wereldberoemde Italiaanse denimmakers.

Maar het gaat verder. Selvedge denim begint namelijk als een stijf stuk stof, maar tijdens het dragen buigt en breekt de jeans op jouw manier. Hij vormt zich naar jouw lichaam. Daardoor zie je de dingen die jij vaak doet, terug in je jeans. Jouw routine en levensstijl wordt zo doorvertaald naar de jeans die je draagt. Een puurder verhaal ga je niet krijgen.

Geef de denim wat tijd

Met dit in het achterhoofd heeft Dstrezzed ook een (bijna poëtische) filosofe opgesteld in hun marketingstrategie. ‘Geef de denim wat tijd. Draag hem, was hem niet. Voel hem, forceer hem niet. Laat hem, verwacht niets.’  

De Dstrezzed Selvedge Denim heeft de klassieke witte en rode stiksels, is gekleurd met de gepatenteerde Indigo Juice® en heeft een losse tapered fit, die in de volksmond Gent D – Losse Tapered Fit heet. Indigo Juice vervaagt sneller dan standaard indigo, waardoor je jouw leven sneller met je denim kan vertellen. Aandachtspuntje: de kleurstof geeft vlekken op vlekken op lichtere stoffen, dus kies altijd voor een donkere boxershorts.

De jeans is ietwat gemoderniseerd met afbreekbare strech, waardoor er iets meer comfort aanwezig is dan bij andere typische selvedge items. Elk stuk wordt geweven op de authentieke selvedge weefgetouwen dat onderdeel is van de prestigieuze Rivetto d’oro (de golden rivet-collectie) van Candiani. Oftewel: de top van de top bij de Italiaanse denimmeesters.

, Verhalen vertellen met jeans: <strong>The Dstrezzed Selvedge Denim is hier</strong>

De kunst van zorgen, en (bijna) niet wassen

Een selvedge denim is dus het meest persoonlijke item van állemaal. Ja, je hebt er wat geduld voor nodig, maar goed: dat is niet voor niets een schone zaak. Over schone zaken gesproken: een selvedge denim was je éigenlijk niet. Alleen als-ie het écht nodig heeft (draag ‘m minimaal 6 maanden voor de eerste wasbeurt), want hij vormt zich het best naar jouw lichaam als de plooien zich diep in de denim nestelen.

Mocht het toch écht nodig zijn, hebben we hier een wasguide voor je:

  • Keer je selvedge jeans binnenstebuiten (zo voorkom je dat kleuren uitlopen).
  • Was ‘m solo. Normaal gesproken zijn we fan van ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, maar niet als er blauwe kleurstof van denim vrij kan komen.
  • Heb je een bad? Goud. Selvedge denim wassen met de hand is key, omdat de belasting van de stof verminderd wordt. Controleer met je handen de temperatuur (te heet voor je handen is niet goed). Laat een zacht wasmiddel oplossen (en vermijd overmatig gebruik). Pro tip: een mix van een kopje azijn en 1 el zout. Denim heads zweten bij deze methode omdat de levensduur van de indigokleurstof wordt verlengd.
  • Dompel je jeans helemaal onder en laat ‘m 45 minuten weken in het water. Een kind kan de was doen.
  • Heb je géén bad? Zilver. Maar no worries, als je een kort programma gebruikt, een fijne cyclus, een tempratuur van 30°C en een laag toerental ben je ook het mannetje.
  • Drogen doen we met lucht, niet machinaal. Dat kun je doen door de jeans plat neer te leggen op een handdoek (voor waterabsorptie) of door de jeans in de douche te hangen. Buiten kan ook, mits de luchtstroom goed is én er direct zonlicht wordt vermeden.
  • Last but not least: niet uitwringen. Dank u.

, Verhalen vertellen met jeans: <strong>The Dstrezzed Selvedge Denim is hier</strong>

The Modern Gent Collab

Om te laten zien wat voor verhalen selvedge jeans kunnen vertellen, heeft Dstrezzed een collab gedaan met 30 modern gents. Deze 30 mannen droegen allen gedurende zes maanden een Candiani Comfort Stretch Selvedge en lieten daarmee hun levensstijl zien. Daardoor kwamen er 30 verschillende blueprints tot stand die zowel tekenend zijn voor individualiteit als vriendschap. Eén van deze selvedge jeans is als replica door Dstrezzed aan de collectie toegevoegd. Hierdoor heb je géén risico op de blauwe vlekken van selvedge denim en toch een unieke look.

Goed, nu zal je brein het signaal hebben gegeven: tof verhaal, maar onbetaalbaar. Valt mee, vriend. De Gent D Loose Tapered Fit Dry Selvedge gaat voor €199,95 over de toonbank en de Gent D Loose Tapered Fit RP Replica Selvedge voor €259,95.