Dit is hoe je broeken met een lichte wassing draagt!

CREDITS: Bruno Nascimento

We zien dat de jeans met lichte wassing in relatie staan met het jaargetijde. In de lente en de zomer zien we er best wel veel, maar in de winter blijven ze massaal in de kast liggen. Deze zomer gaan we ze nóg wat vaker tegen komen! Maar hoe rock je hem goed? Want het kan ook snel de mist in gaan. Wij zochten het voor je uit, zodat je zelf geen stijlfouten hoeft te maken!

Jeans met lichte wassing

Mooi weer drager

Een jeans met lichte wassing draag je natuurlijk als het zonnetje schijnt. Je wil tenslotte niet die guy zijn die stoïcijns een zwarte jeans draagt terwijl het 35 graden is. Het allerbeste is natuurlijk een jeans die niet te dik zijn, bewaar die maar voor de winter. Ben jij die gast die weg blijft van korte broeken en de daarbij horende veel te witte benen? Dan is dit iets voor jou!

Het alternatief op de chino

Dit moet je gewoon een keer proberen. Geloof ons maar. Alle outfits waarbij je eigenlijk een chino zou dragen lenen zich uitstekend voor een jeans met lichte wassing. Hoe egaler de kleur op de broek is hoe beter. Daarmee bedoelen we dat je weinig kleurverschil hebt op de jeans en deze eigenlijk overal dezelfde kleur heeft.

jeans met lichte wassing
Foto: Anime Rock Hoovr

Fit

We zitten momenteel in een transitiefase wat betreft de fit van jeans. Waar enkele jaren geleden een strakke (skinny of slim-fit) broek the way to go was, is dat nu langzaam aan het veranderen naar lossere modellen. Dit maakt het in de zomer van 2019 heel makkelijk, want eigenlijk zit je qua fit altijd wel goed. Ga niet te extreem skinny en als je ballen hebt loop je vast op de tijd vooruit door een loose fit te dragen. Passen je ballen ook weer beter in!

Style

In het verlengde van de fit vind je de style. Overdreven wassingen, naden, logo’s en gaten zijn uit den boze. Probeer voor een zo basic mogelijk jeans met lichte wassing te gaan.

 

Kleuren combineren

Het kan niet fel genoeg wat ons betreft. Een fel oranje trui bij je lichte jeans? Top idee. Jeans met een lichte wassing lenen zich uitstekend voor fel gekleurde tops, als shirts, truien en overhemden.

Denim on denim

Exactly, je kan prima als denim boy over straat. Klein beetje hipster wel, maar heel vet als je het aan durft. Zorg er trouwens wel voor dat je er een goed paar schoenen onder draagt. Probeer te variëren in kleur, wassing en dikte van de stof om je outfit niet te eenzijdig te maken.