Vijf toffe hoofddeksels die stijlvoller zijn dan alleen een kapsel

CREDITS: Bigstock

Als een man een nieuwe look wil dan is de keuze voor een nieuw kapsel redelijk ingrijpend. Je kan ook je outfit upgraden met een toffe hoed of pet. Dat is makkelijker, sneller en – mits je het goed doet – ook nog stijlvoller. Een hoed of pet kan ook een extra touch geven, zodat je hele outfit compleet is.

Hoeden en petten voor heren anno 2020

Tegenwoordig kan je overal hoeden of petten vinden. Er is op dit moment zo’n groot aanbod dat je soms wel minuten, uren of dagen kan blijven zoeken naar een hoofddeksel. Maar waar begin je? Om je een klein duwtje in de goede richting te geven hebben we vijf classy hoofddeksels geselecteerd.

2020- 2
Foto: Holly Pezant

Bucket hat

De bucket hat, wie kent ‘m niet? Om het iets duidelijker te maken: een bucket hat staat ook wel bekend als hét vissershoedje. In theorie was het hoedje speciaal ontworpen voor de fanatieke vissers onder ons. Uiteindelijk heeft het vissershoedje zijn intrede gedaan in de hiphopwereld. Als je denkt aan classy denk je niet direct aan een bucket hat. Toch kan dit bij een casual outfit prima classy staan anno 2020.

2020
Foto: Tania Mousinho

Fedora

De fedora hoeden worden ook wel gezien als één van de meest populaire hoeden ter wereld. In de jaren ’20 maakte deze schedelbeschermer absolute furore. Bijna iedere gangster was te bewonderen met een fedora hoed op zijn hoofd. Een fedora is meestal van wol of kasjmier gemaakt. Je mag een fedora pas een fedora noemen als de ongeveer zes centimeter is en er paar ingebouwde deuken te zien zijn. Soms krijgt de panama hat ook de naam fedora. Om ze te onderscheiden moet je weten dat een fedora nooit van stro of riet is gemaakt. De panama hat daarentegen wel.

2020
foto: Clem Onojeghuo

Panama hat

Als we het over de duivel hebben. De panama hat bestaat voornamelijk uit stro of riet. De hoed is absoluut iconisch. Het beschermt je gezicht niet alleen tegen de zon, de hoed laat je er ook nog eens classy as fuck bij lopen. Even een leuk feitje: je ging er waarschijnlijk vanuit dat een panama hat uit….. Panama komt. Echter worden ze handgeweven in Ecuador. In de jaren ’90 was er een extreme run op deze hoeden in Panama, daar is de naam ontstaan.

Stetson

Stetson is één van de meest iconische hoeden. Gaat er geen belletje rinkelen? Denk dan maar aan de western cowboyhoeden. Deze hoeden staan bekend om hun iconische stijlen en eisen dan ook respect van mensen. In de loop der jaren zijn ook de stetson zich gaan doorontwikkelen. De tijdloze ontwerpen zijn een tikkeltje moderner geworden. Zo zijn stetson hoeden perfect te combineren met een pak of met een Amerikaanse spijkerbroek en een T-shirt.

Flat Cap

De flat cap is tegenwoordig zo trendy als maar kan. De pet bepaalt voor een groot deel het straatbeeld. Even leek het erop als de flat caps waren uitgestorven. Gelukkig blijft de mode zich altijd herhalen. Aan het einde van de 19e eeuw werd deze pet veel gedragen door de arbeidersklasse en de boeren. De wedergeboorte is deels te danken aan Peaky BlindersIn de serie leeft de pet op en de serie laat zien hoe stijlvol dit kan staan onder een pak.

https://www.instagram.com/p/CD4GgS5jM9m/

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden we via een modderig zijweggetje…
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…