Atelier de l’Armee: oude legertenten omgetoverd tot stijlvolle backpacks

Stijlvol. Duurzaam. Kwaliteit. Het zijn drie woorden die zó vaak gebruikt worden dat zelfs Van Dale ze spuugzat is. Maar goed, als een collectie of merk in de modewereld niet aan deze eisen voldoet wordt het niet eens serieus genomen. Toch zijn er altijd merken die er nog een schepje bovenop doen. En die brands beamen we.

Atelier de l’Armée is daar het ultieme voorbeeld van. Het Nederlandse merk maakt backpacks van plantaardig gelooid full grain rundleer in combi met oude legermaterialen zoals tenten en duffle bags. Doordat alles in het leger van topkwaliteit moet zijn, is er alleen het állerbeste materiaal gebruikt: nylon. De samensmelting van hoogwaardig leer met high-end nylon zorgt ervoor dat de term ‘rugtas’ een volledig nieuwe betekenis krijgt.

Atelier de l’Armée: de term ‘rugtas’ krijgt een volledig nieuwe betekenis

Het designteam van het merk heeft héérlijk werk afgeleverd met de nieuwe collectie: Army Nature. In totaal zijn er negen nieuwe tassen ontworpen waarvan je gaat watertanden. Alle stijlen zijn geïnspireerd op het iconische Flight Pack-model van Atelier de l’Armée.

, Atelier de l’Armee: oude legertenten omgetoverd tot stijlvolle backpacks

Hooggebergtes soldaat maken – letterlijk en figuurlijk

Een brute mix van full grain rundleer en oude legertenten op je rug is weggelegd voor de avonturier. Voor iemand die vol in ’t leven staat en geïnspireerd raakt door het buitenleven. Voor diegene die letterlijk en figuurlijk hooggebergtes soldaat wil maken. Daarom heeft het team voor een ontwerp gekozen dat overal opvalt. En dat zonder functionaliteit uit het oog te verliezen. Zodat de tas geschikt is voor iedere waaghals, ongeacht het beroep.

, Atelier de l’Armee: oude legertenten omgetoverd tot stijlvolle backpacks

Functionele tassen: niveautje admiraal

De tassen van Atelier de l’Armée vallen in de categorie onverslijtbaar. Het leer is plantaardig gelooid en het waterafstotende, geweven nylon zou in het leger de admiraal zijn. Natuurlijk zit schoonheid – lees kwaliteit – van binnen, dus zijn de tassen volledig gevoerd.

Het bovendeel van de tassen is in hoogte verstelbaar en afsluitbaar door twee leren banden. De rustieke zijpanelen bevatten zakken die de army look een extra dimensie geven en zijn daarnaast functioneel. And last but not least: het gewatteerde achterpaneel zorgt ervoor dat je de tas comfy om je schouders hebt hangen.

Lekkere prijs-kwali

De prijzen van de nieuwe Army Nature Collection van Atelier de l’Armée variëren van €249,- tot €449,-. Als een tas levenslang meegaat dan mag je – naar onze mening – wel spreken van goede prijs-kwaliverhouding, toch? Je hebt keuze uit negen verschillende stijlen, die stuk voor stuk toffe kleurencombi’s hebben. Dit is je kans: stand out of the crowd.

Hier vind je de volledige Army Nature collectie. 

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…