Voor de adrenaline-junkies: de AGU Venture collectie

CREDITS: Jan Volbracht | AGU

Een beetje man weet dat er buiten meer te halen is dan binnen. Buiten gebeurt het gewoon. Reizen, asfaltkrassen, mountainbiken, je hoofd leegmaken en nieuwe dingen ontdekken. Veilig achter een schermpje vertoeven is er niet meer bij. Nu is het tijd om je adrenaline de vrije loop te laten.

AGU Venture collectie

En dat doe je in stijl met de nieuwe Venture collectie van AGU. Dit is bikewear voor gravelen, mountainbiken, touren en bikepacken op hoog niveau. AGU’s allereerste collectie voor off-road avonturiers laat je snakken naar next-level avonturen.

, Voor de adrenaline-junkies: de <strong>AGU Venture collectie</strong>
Foto: Jan Volbracht

David Beckham van de fietspaden

Biken is hot. Nu zijn wij Nederlanders daar sinds mensenheugenis al van op de hoogte, maar ook het off-road biken verovert steeds meer harten. De vrijheid op onverharde wegen in de natuur is bijna niet met een pen te beschrijven is. Maar wel met kleding… Wat heet: deze componenten versterken elkaar juist. Dat gevoel van vrijheid is waar de nieuwe Venture-collectie volledig om draait. De brede collectie varieert van nauwsluitende, ultrafunctionele bibshorts en jerseys tot wijde MTB-broeken, overhemden en hoodies.

Helemaal comfortabel én in stijl op je bike stappen? De casual items in de collectie hebben een simpele look, maar de pasvorm van outdoorkleding. Met technische chino’s en flanellen overhemden ben je eigenlijk de David Beckham van de fietspaden. En dat klinkt cool, toch?

De collectie is opgedeeld in drie categorieën: Venture Gravel, Venture Mountainbike en Venture Tour. We brengen onze favorieten uit elke categorie aan de man.

Venture Gravel

Zie jij stenen in plaats van beren op de weg? Zonde, want eigenlijk kunnen jij en je fiets alles aan. Als je daar ook nog de juiste kleding bij optelt, dan zijn je tweewieler en jij onafscheidelijk. De Venture Gravel collectie heeft alles wat een gravelfietser nodig heeft. Comfortabele, functionele stoffen die ademen bij inspanning en warmte bieden als je het wil.

Dit zijn onze Editor’s Picks:

Jersey SS Venture Gravel

Een fietsshirt met korte mouwen dat is geïnspireerd op de bergen waar doorheen wordt gefietst. De collectie bevat designs die liefde uitstralen, maar ook avontuur. Het laat zien dat alleen jersey je al moed kan geven om wegen soldaat te maken.

Gravel fietsshirt | €90

, Voor de adrenaline-junkies: de <strong>AGU Venture collectie</strong>

Bikepacking bags 

Net zo onmisbaar als de wielen: bikepacking bags. Vooral als je meerdaagse tochten op de planning hebt. De Venture-tassen zijn stylish en zorgen ervoor dat al je spullen droog van A naar B komen.

Check hier alle bikepacking bags uit de Venture-collectie

, Voor de adrenaline-junkies: de <strong>AGU Venture collectie</strong>

Venture Mountainbike

Mountainbiken is meer en meer een favo go-to-sport voor veel mannen. Logisch, omdat het álles in zich heeft: snelheid, obstakels, natuur, adrenaline, energie en veel, héél veel, plezier. De Venture Mountainbike collectie is daar een verlengstuk van. Functionele stoffen gaan hand in hand met een ware MTB-lifestyle feeling. 

We lichten drie favorites uit:

Flanellen fietshirt 

Flannel wordt dus niet alleen op de modebeurzen gedragen, maar ook op een mountainbike. Het shirt is gemaakt van merino dat goed ademt, rekbaar en geeft je het klassieke mountainbike-gevoel.

Flanellen shirt | €200

, Voor de adrenaline-junkies: de <strong>AGU Venture collectie</strong>

Venture Shorts 

Er mag genoten worden van de omgeving tijdens je ritje. Dat gegeven vraagt om relaxte kleding en daar zijn de Venture Shorts het voorbeeld van. De “baggy” look maakt het helemaal af.

Venture Shorts | €120

Venture backpack

Spullen vervoeren tijdens een ruwe afdaling wil nog weleens een opgave zijn. Alleen dat is vanaf nu verleden tijd. De Venture Backpack zorgt ervoor dat je alles georganiseerd meeneemt en door de heupband en borst-strap blijft alles op zijn plek.

Venture backpack | Small: €70, Medium: €90

Venture Mountainbike zomerbroek

Een broek die zorgt voor stretch en bewegingsvrijheid, maar ook beschermt tegen takken, struiken, stenen en gravel. De naam zomerbroek is niet voor niets gegeven: hij is zo licht dat hogere temperaturen geen excuus meer zijn om niet te gaan.

MTB Summer Broek | €200

, Voor de adrenaline-junkies: de <strong>AGU Venture collectie</strong>

Venture Tour

Toeren doen we niet alleen op motoren, we doen het ook op het broertje. Het mooie van toeren op de fiets is dat het niet gaat om snelheid, maar juist om verkennen. Een mooier moment om één te worden met de natuur is er bijna niet.

Deze items uit de Venture Tour collectie gaat die natuurtoer nóg mooier maken:

Fleece Sweater

Kledingitems van fleece zijn he-le-maal hip. En op de fiets ook nog eens functioneel: als het frisser wordt kun je ‘m hard nodig hebben. Gemaakt van gerecylced materiaal, hoogademend met een hele comfortabele feel. 

De fleece sweater staat op coming soon… | Check hier de hele collectie 

, Voor de adrenaline-junkies: de <strong>AGU Venture collectie</strong>
Foto: Thijs Huizer

 

Performance Longsleeve

Een longsleeve is een basisitem dat in je ‘fietsgarderobe’ thuishoort. Als het goed ademt en zweet afvoert, wil je nooit meer anders. Dat is precies het geval met de Performance Longsleeve uit de Venture Tour collectie: het voelt aan als een katoenen shirt, maar door de slimme mix aan materialen houdt het je huid droog van zweet.

Performance Longsleeve | €70

, Voor de adrenaline-junkies: de <strong>AGU Venture collectie</strong>