Met deze ‘perfecte’ wereldreis heb je altijd goed weer!

CREDITS: Runaway Suitcase

Een wereldreis is voor velen een onderdeel van de bucketlist en bij sommigen staat het zelfs helemaal bovenaan. Hoe ideaal zou het zijn als je deze reis kunt maken zonder je druk te hoeven maken over het weer? Een wereldreis, waarbij je áltijd lekker weer hebt!

Daar hebben de mannen van Runaway Suitcase iets op verzonnen. Ze hebben een route uitgestippeld, waarbij je alle regenseizoenen omzeilt en altijd lekker weer hebt. Zo hoef je je geen moment zorgen te maken om de elementen die moeder aarde voor je in petto heeft.

Een wereldreis perfect op temperatuur: Min 21 en Max 24 graden

Een trip rond de wereld is voor velen een droom en staat hoog op het lijstje met dingen die je wilt doen voor je oud bent. Waar velen er alleen van kunnen dromen, zeggen anderen hun baan op en vertrekken gewoon. Over de ideale reis heeft zo iedereen zijn eigen idee en budget, maar deze guys hebben zich op wat anders gefocust. Ruim 70 uur zijn ze bezig geweest met het uitstippelen van deze vette reis langs de mooiste plekken in de wereld met ook nog de beste weersverwachting. Niet te warm en niet te koud. Let’s go!

Wereldreis perfect weer
Foto: Runaway Suitcase

Startpunt van de wereldreis

Je start op 1 januari in Bariloche, Argentinië. Deze stad ligt in het hart van nationaal park Nahuel Huapipark en aan de rand van het gelijknamige meer. Dit is onderdeel van het befaamde Patagonië. Een walhalla voor outdoorliefhebbers. Ben je meer gefocust op cultuur dan kom je ook zeker niets te kort. Door invloeden van Europese voorouders als Duitsers, Zwitsers, Italianen en Oostenrijkers staat het gebied bekend om zijn architectuur, Zwitserse chalets, chocolade en keramiek. Op 1 januari is het in Bariloche rond de 22 graden. Goed vertoeven dus!

De tofste high lights van deze wereldreis

We hebben een aantal plekjes uit de wereldreis geplukt die we zeker de moeite waard vinden om even uit te lichten. Niet dat je de rest moet overslaan want ieder van de 52 steden is absoluut de moeite waard. De mensen die deze reis hebben uitgestippeld hebben zeker hun best gedaan om alle plekken op elkaar te laten aansluiten, ook al zullen we af en toe lang onderweg zijn. Genoeg geluld, door naar de volgende bestemming!

Guatapé, Colombia

De reis gaat verder door Latijns Amerika. Via Valparaiso en Arequipa, waar we na 42 uur rijden wel een vlucht hebben verdient. We zijn in Colombia, het land van Pablo Escobar en zijn narco-imperium. Maar daarvoor zijn we niet in Guatapé. Het dorp ziet eruit als of kinderen de kleuren hebben mogen kiezen. Dit is dan ook het kleurrijkste dorp van Colombia. Check dit!

Naast het oord is de omgeving er adembenemend. Door een bezoek aan El Peñol heb je uitzicht over de gehele omgeving. Stunning!

Kerk guatape

Guatape

Guatape

Wereldreis perfect, Met deze ‘perfecte’ wereldreis heb je altijd goed weer!
Foto’s: USA Reiseblogger

La Paz, Mexico

Nu zijn we nu in het land van Yanet Gargia, volgens velen de mooiste weervrouw ter wereld… Maar dat even terzijde. La Paz ligt aan het ‘aquarium van de wereld’. Hier kun je in het helderblauwe water zwaardvissen en walvishaaien spotten. Op 8 februari is de kans om walvishaaien te spotten het grootst. Perfect om toe te voegen aan je wereldreis!

Marrakech, Marokko

De stad aan de voet aan de Hoge Atlas heeft meer dan één miljoen inwoners en de medina is een van werelds beroemdste plein. Dit plein staat al sinds 1985 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het bezoeken waard dus. Wil je nou meer weten over Marrakech? Check dan: de Highlights van Marrakech. 

Kerk guatape
Foto: Julian Hacker

Tel Aviv, Israël

In deze stad heeft Duncan Laurence het songfestival naar Nederland weten te halen. Bedankt man. De stad Tel Aviv is er een die je zeker niet mag overslaan. Je bent hier van alle gemakken voorzien. Het eten is goddelijk, aan plaatsen om te borrelen ontbreekt het zeker niet en een avondje stappen is zeker niet saai! Mocht je nou nog wat extra cultuur willen opsnuiven? Je staat binnen een uur in Jeruzalem.

Tel Aviv Wereldreis perfect
Foto: Shai Paul

Baalbek, Libanon

Het rijk van de Romeinen omsloot de Middenlandse Zee en daarmee was ook Baalbek in handen van de Romeinen. Ze hebben daarom in de stad ook zeker hun sporen nagelaten. Dus wil je Romeinse ruïnes bewonderen? Baalbek is the place to be!

Baalbek Wereldreis perfect
Foto: Pixabay

Lissabon, Portugal

Op 4 juni komen we aan in de onontdekte parel van zuid Europa. Lissabon bied is niet de eerste stad die in je op komt als je een citytrip aan het plannen bent. Maar Lissabon is hot! Ook wanneer het onderdeel is van een wereldreis, kun je verdwalen in de idyllische stad.

Wereldreis in perfect weer

Hwange, Zimbabwe

Wie in Afrika is geweest moet toch ooit de ‘Big Five’ hebben ontmoet. In Hwange Nationaal Park Zimbabwe is het mogelijk! Het park staat bekend als een van de mooiste safariparken ter wereld, de Beekse Bergen is er niks bij! In Hwange is het halverwege juli maar zo’n 24 graden. Niet echt voor te stellen met de huidige temperaturen in Nederland.

Hwange Wereldreis perfect
Foto: Christine Donaldson

Paro, Bhutan

De reis naar Paro is het alleen al waard om deze stad te bezoeken. Zodra je uitstapt op de eindbestemming zal je direct de serene rust opvallen. Tijdens de rit van Darjeeling naar Paro duik je nog dieper in het Himalaya gebergte. Heb je geen zin om te rijden, dan kun je het vliegtuig pakken maar dit raden we niet aan. Paro Airport is een van de gevaarlijkste luchthavens ter wereld. Dit komt door de aanvliegroute. De piloot moeten vlak langs bergkammen om de kist aan de grond te zetten. Er zijn dan ook maar acht piloten die mogen landen op dit vliegveld. In Paro kun je tijdens je reis helemaal tot rust komen in een van de boeddhistische tempel. De bekendste hiervan is het Tijgers Nest.

Tijgers Nest Paro Wereldreis perfect
Foto: Dannyt Khan

 Tokio, Japan

Het land van de opkomende zon en de gekste technische snufjes. De hoofdstad Tokyo ligt in het midden van dit alles. In deze stad vind je alles van de oude Japanse cultuur tot de meest schreeuwerige pleinen en arcade hallen. Times Square is er niks bij!

Wereldreis perfect, Met deze ‘perfecte’ wereldreis heb je altijd goed weer!
Foto: Ajay Murthy

Sydney, Australië

Van deze stad kennen we allemaal The Opera House. Het iconische gebouw naast Sydney Harbour Bridge. Vanaf deze brug heb je een geweldig 360 graden uitzicht over de stad.  Een onmisbare stop op deze perfecte wereldreis. Deze Metropool is echt het bezoeken waard!

Wereldreis perfect Sydney
Foto: Dan Freeman

Austin, USA

Texas is het territorium van de cowboys met ratelslangen-leren laarzen. Alleen zul je deze in de hoofdstad Austin minder tegenkomen. Waar je back in the days met partner even naar de enige saloon in town ging. Kom je nu terecht in een enorme metropool. Deze stad heeft bijna één miljoen inwoners. Toch is hier de klassieke Tex-Mex niet verdwenen!

Wereldreis perfect
Foto: Carlos Delgado

Ook eindigen in perfect weer

De laatste stop en tevens het eindstation van deze 365 dagen durende reis is Freeport op de Bahama’s. Dit is ook de enige plek waar je zo’n trip kunt beëindigen. Het beste is om hier zo snel mogelijk je gat op het strand neer te ploffen met een Gin&Tonic in de hand en eens even een paar dagen bij te komen van het avontuur. Of een jaar.

 

Wat gaat het kosten?

Iedereen heeft zo zijn eigen manier van reizen. Van zo goedkoop mogelijk met een backpack de hort op tot slapen in de meest luxe vijf sterren hotels. De reis zou als je echt zuinig bent zo’n €23.330 moeten kosten. Best een hoop geld, maar dan heb je wel de vetste reis ooit! Benieuwd naar alle details? Check de volledige wereldreis met altijd perfect weer via: Runaway Suitcase

Wereldreis perfect
Foto: Knight Frank
LEES OOK