9 foto’s die je direct overhalen om naar Montenegro te gaan

Montenegro is letterlijk een vertaling van ‘de zwarte berg’. Het zal je dan ook niet verbazen dat het landschap uitgesproken bergachtig is. Gelegen aan de Adriatische Zee, is Montenegro eigenlijk het Zwitserland van de Balkan. Het landje wordt namelijk omringd door vijf andere landen en heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur. In Montenegro wordt veel waarde gehecht aan cultuur. Het pas in 2006 onafhankelijk verklaarde land staat onder andere bekend om haar vele kloosters en kerken.

Montenegro

Naast dat Montenegro over een gruwelijk avontuurlijk landschap beschikt, heeft het ook een kustlijn waar je u tegen zegt. De aangename temperaturen van het azuurblauwe water maakt het bijzondere locatie om met je jacht rond te toeren. Ben je nu niet zo’n liefhebber van watersport, dan wacht je toch tot de winter. Dan kun je er namelijk ook goed skiën of snowboarden, alhoewel wintersport uit meer bestaat dan alleen dat.

Zoals je misschien al vanuit de tekst hierboven hebt opgemaakt, wij zijn fan van Montenegro en gaan je aan de hand van foto’s laten zien waarom.

1. Biogradska Gora

Het nationaal park is één van de laatste drie regenbossen van Europa en heeft een oppervlakte van 54 vierkante kilometer. Daarmee is Biogradska het kleinste nationaal park van Montenegro. Het staat bekend om haar donkere bergwouden, hoge pieken en haar zeven gletsjermeren. Misschien ziet het er een beetje creapy uit, maar het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

Montenegro foto's2. Vis eten in Montenegro

Aangezien het land aan de Adriatische Zee ligt, is een van de specialiteiten vanzelfsprekend vis. De visserij is een belangrijk onderdeel in Montenegro. De vissen worden gevangen op het open water of er worden juist zoetwatervissen gevangen in de meren en rivieren. De vis wordt vaak samen geserveerd met regionale olijfolie en de verse kruiden die door het hele land groeien.

Montenegro foto's 3. Nationaal Park Durmitor

Dit is absoluut een van de mooiste plekken van Montenegro, en dan heb je wat in je mars. Met enorme abstracte bergpieken tot en met 2500 meter en kristalheldere beken is dit een plaatje dat je niet snel zal vergeten. Durmitor heeft verschillende rivierdalen maar de Tara Canyon springt er boven uit. Het staat bekend als één van de mooiste plekken ter wereld, waar je eindeloos kan raften en andere actieve sporten kan beoefenen. Ben je een dierenliefhebber? Dan kun je hier ook chillen met een bruine beer, wilde zwijnen of wolven.

4. Kotor

De oude havenstad ligt in een diepe inham van de Adriatische Zee en is onderdeel van de baai van Kotor. Het is meest zuidelijke fjord van Europa en staat bekend om zijn architectuur. De oude stadsmuren die gebouwd zijn om vroeger ongewenste bezoekers buiten te houden, staan er nog steeds. Kotor wordt helemaal omringd door bergen en er wonen minder dan 15.000 mensen, waardoor er nog authentieke plaatjes kunnen ontstaan.

Montenegro foto's 5. Het oude Budva

De architectuur van het oude deel van de stad Budva is van Venetiaanse oorsprong. Alle details van gebouwen zijn op een Romeinse manier verwerkt en de stad staat bekend om haar kerken. In 1979 vond er een heftige aardbeving plaats waardoor bijna de gehele oude stad vernield werd. De wederopbouw duurde zo’n acht jaar en het is ze aardig gelukt. Een van de bijzondere plaatsen in Budva is de oude bibliotheek, eentje uit het boekje al zeggen we het zelf.

Montenegro, 9 foto’s die je direct overhalen om naar Montenegro te gaan

6. Gospa od Škrpjela

In de categorie: creatief met eilandjes. Voor de kust van Perast, in de baai van Kotor, liggen twee kleine (kunstmatige) eilandjes. Deze kleine eilanden zijn ontstaan door oude vrachtschepen vol te laden met rotsen en te laten zinken. Tegenwoordig staat er bijvoorbeeld een kerk op, waardoor het een beeld schetst die je niet snel ergens anders tegenkomt.

Montenegro foto's

7. Sveti Stefan

Als we het dan toch over eilanden hebben, dan pakken we er nog maar eentje bij. Sveti Stefan is een eiland in de Adriatische Zee waar verschillende hotels te vinden zijn, van luxueuze hotels voor complete ontspanning tot budget hotels voor je roadtrip. Het is verbonden aan het vaste land door middel van een dam, vet om overheen te scheuren. Zonder dat je de politie op je hals haalt natuurlijk.

Montenegro foto's

8. Mogren beach

Dit is geen strand waar je de hele dag met blote ballen op het strand gaat liggen. Nee, in tegendeel. Op dit strand bevinden zich kliffen met spectaculair uitzicht en tunnels uitgehouwen uit de rotsen. Het is geheel van grind en kleine stenen, waardoor lekker luieren hier niet zomaar gaat. Alhoewel we dat in Montenegro in zijn totaliteit afraden, het land heeft veel te bieden op het gebied van avontuur!

Montenegro foto's

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…