We pakken steeds vaker de e-bike

Want zeg nou zelf, fietsen is best leuk, maar je moet er niet te moe van worden. Met een e-bike is dat probleem alvast opgelost. Al zag zo’n ding er in het verleden natuurlijk niet écht mannelijk uit. Ook dat probleem bestaat nu niet meer, je hebt nu e-bikes die er meer dan hip uit zien. Van sportfietsen tot tourfietsen, van fietsen met een retro-look tot fietsen die er hypermodern uitzien. Ook jouw fiets staat er vast tussen!

 

, We pakken steeds vaker de e-bike

Wat voor fietser ben jij?

Fiets je alleen omdat het moet, of maak je ook graag een ritje op je vrije dag? Ga je dagelijks met de fiets door het drukke stadsverkeer of fiets je over de polderwegen naar je werk? Fiets je alleen of ook graag samen? Fiets je alsof je achterna gezeten wordt of neem je de tijd om om je heen te kijken? Voor al deze fietsers is de perfecte e-bike beschikbaar. Want zoveel mensen, zoveel wensen. Ook op het gebied van fietsen.

Op de fiets naar je werk

Dat klinkt als een briljant plan. Je doet wat aan je conditie en je werkt mee aan een beter milieu door de auto te laten staan. Ook heb je geen gedoe met het zoeken naar een parkeerplaats en tanken is ook verleden tijd. Dat scheelt je veel tijd. Maar levert het je verder ook wat op? Wat als je tegenwind hebt en je komt helemaal bezweet op je werk aan? Dat is natuurlijk niet zo fris. Een e-bike is dan dé oplossing. Je kunt lekker rustig fietsen en toch een flinke snelheid halen. Want bij iedere keer trappen krijg je een extra zetje. En ongemerkt werk je evengoed aan een betere conditie. Je bent immers in beweging waar je eerder stil in de auto zat. Een win-win-situatie dus!

Een dagje weg op de fiets

Dan wil je waarschijnlijk niet in je eigen stad of dorp beginnen. Die omgeving ken je inmiddels wel. Daarom zet je je fiets heel gemakkelijk op de fietsendrager op de auto. Ook met een een e-bike lukt dat heel goed, die zijn tegenwoordig prima te tillen. Als je slim bent, dan zorg je ervoor dat je thuis al een goede route in je mobiel hebt gezet. Zo kun je zelf goed bepalen op welke plaatsen je stopt voor een biertje of een hapje eten. Al zal je onderweg wel goed moeten opletten: je gaat sneller dan je had gedacht!