Dit merk zegt dat jij vanaf volgende maand gratis kunt autorijden

CREDITS: Lynk & Co

Voor niets gaat de zon op. Het is hard maar waar, dus we zijn benieuwd of Lynk & Co zijn heftige beloftes waar kan maken. Dit Chinese automerk beweert dat je vanaf volgende maand namelijk ‘in principe’ gratis kan rijden in Nederland. What the f*ck? Hoe zit dat dan?

Lynk & Co start volgende maand in Nederland

Nou, Lynk & Co opent volgende maand zijn eerste winkel in Amsterdam. In de winkel Club kun je een abonnement op de auto nemen, want ze gaan ‘alles anders doen’. Je betaalt maximaal €500,- per maand voor de auto die veel lijkt op de Volvo XC40. Omdat je de auto kan delen met anderen wordt het voor jou goedkoper. Mensen die de app én de juiste code hebben kunnen de auto starten.

Je kunt de auto ook delen met niet-leden, vandaar dat het merk het mogelijk is om gratis te rijden. Als je de Lynk & Co héél veel uitleent zou het in theorie moet lukken, maar we betwijfelen of het realistisch is. Het is bijvoorbeeld nog niet bekend hóe vaak je je auto kwijt bent als je voor noppes wil autorijden. Wat wél realistisch lijkt is om de vierwieler bijvoorbeeld met vijf vrienden te delen, dan betaal je per man €100,- per maand. All-in.

Zo leeft het merk onder het motto: Het gaat in het leven niet om hoe je van A naar B gaat, maar het gaat erom dat je de wereld van A tot Z gaat ontdekken.

Lynk & Co
Foto: Lynk & Co

De auto-industrie veranderen

Het merk erkent dat het een ambitieus plan is, maar daar krijgen ze juist energie van. Alain Visser van Lynk & Co: ”Ik weet dat het ambitieus klinkt, maar wij kunnen de auto-industrie veranderen.‘’ Je kan ook per keer betalen om in de auto te rijden. In de promovideo geeft het merk aan dat 96% van de auto’s stilstaat, dus daar moet verandering in komen.

Het merk is net zoals Volvo onderdeel van de Chinese Geely Auto Group, vandaar dat de auto lijkt op de XC40. Met het abonnement wil het automerk is onderscheiden van de concurrentie.

Er komt een plug-in hybride model op de markt met een actieradius van 70 kilometer. Deze versie heeft 261 pk en een topsnelheid van 220 km/h. Daarnaast komt de Lynk & Co 01 ook als reguliere hybride op de markt met 197 pk en een topsnelheid van 190 km/h.

Zie jij het voor je om jouw auto met veel mensen te delen?

LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…