Volkswagen eBulli: een elektrische retro VW T1

CREDITS: Volkswagen

Met een Volkswagen T1 een roadtrip maken door Europa of cruisen door Canada. Het is dé natte droom van mensen met een liefde voor reizen. Waar veel mensen tegenaan hikken is het onderhoud wat een zo’n busje met zich meebrengt.

Vandaar dat VW de hulp heeft ingeschakeld van vakmeesters. Samen met eClassics heeft Volkswagen een elektrische VW T1 ontwikkeld. De eBulli is de meest krachtige en moderne T1 ooit.

Elektrische VW T1

Hoe werkt de samenwerking tussen VW en eClassics? Nou het is heel simpel en er hoort ook nog een derde partij bij: jij. Je moet namelijk zelf een Volkswagen T1 op de kop tikken en dan bouwt eClassics het busje om voor €64.900. Dat is even slikken maar je krijgt er wat voor terug!

Waar je vroeger nog wel eens kon schelden op een T1 omdat die te sloom ging, mag deze variant niet eens zijn top speed bereiken in Nederland. De elektrische Volkswagen T1 kan namelijk 132 km/h en is daardoor 27 km/h sneller dan voorheen.

elektrische T1
Foto: Volkswagen

Always steady goings en dat voor een lange afstand

eClassics geeft aan dat de wegligging van deze T1 beter is dan die van de originele bus. Dat komt doordat de batterijen laag liggen. Always steady goings dus. Met een 45 kWh accupakket en een actieradius van 200 km kan je het ook nog eens redelijk lang volhouden in je busje. Toch stilgevallen en moet je ‘m opladen op vluchtstrook? Binnen 40 minuten is de elektrische T1 van 0 naar 80% opgeladen.

elektrische t1, Volkswagen eBulli: een elektrische retro VW T1
Foto: Volkswagen

Schoonheid zit van binnen

Oké, bij de Volkswagen T1 zit de schoonheid van binnen én buiten. Maar voor het flinke bedrag wat je moet neertellen krijg het interieur ook een upgrade. Er wordt namelijk een nieuwe houten vloer ingelegd, het meubilair wordt compleet vernieuwd en je krijgt een héél moderne versnellingspook van ze. Dat is niet niks toch?

Uiteindelijk blijft de zogeheten Samba bus er qua uiterlijk redelijk hetzelfde uitzien. Alleen staat de bus wat lager op zijn wielen en krijgt de T1 een nieuwe kleurtje. Eenmaal omgebouwd krijg je jouw busje terug in de kleuren oranje en beige. Heerlijk retro.

Dus stop met zeuren en scoor die tweedehands T1. Daarna nog even sparen en je hebt er jouw hele leven plezier van.