Cupra onthult toekomstvisie met bloedmooie Tavascan

CREDITS: CUPRA

Elektrisch rijden is de toekomst volgens veel autofabrikanten. Ook Cupra lijkt deze kant te kiezen. Na de Formentor plug-in hybride, hebben ze nu een buitenaarde twist gegeven aan de het nieuwe concept, de Tavascan. Deze zal worden onthult op de IAA in het Duitse Frankfurt. CUPRA wil met dit concept laten zien hoe sportiviteit, prestaties en elektrische aandrijving hand in hand gaan.

CUPRA Tavascan Concept: SUV-coupé boordevol Cupra-DNA

Sinds begin dit jaar staat Cupra los van de Seat. Waar het vroeger het performance segment was – zoals RS van Audi –  van de Seat, maken ze nu ook hun eigen concepten. De Tavascan is hiervan een bloedmooi voorbeeld. Deze SUV-coupé laat de toekomstvisie van het merk zien. En wij vinden hem mooi, heel mooi…

MEB-platform: Modular Electrification Toolkit

De Tavascan maakt gebruik van het door de Volkswagen Group ontwikkelde MEB platform. Zij hebben dit platform ontwikkeld voor de nieuwe generatie elektrische voertuigen van de groep. Door twee elektro-motoren te verdelen – één op de vooras en de ander op de achteras – wordt de auto op alle vier de wielen van koppel voorzien. Daarnaast ligt de accu in de vloer, wat zorgt voor een laag zwaartepunt. Goed voor de prestaties! Het gevolg: Een sportief bakkie! Check de specs!

Technische specificaties
Motor:
Twee elektro-motoren
Vermogen: 306 pk (225kW)
Actieradius: 450 kilometer
Acceleratie (0-100 km/h): 6.5 seconden
Accu: 77 kWh lithium-ion

Cupra Tavascan, Cupra onthult toekomstvisie met bloedmooie Tavascan

De koets

De spierballen van een sportief modelletje moeten natuurlijk ook aan de buitenkant zichtbaar zijn. Qua uiterlijk vertoon is de Cupra Tavascan dan ook een pareltje. Het buitenaardse ontwerp tilt de bolide naar een niveau waar ISS nog wat van kan leren. De lamellen in de voorgril kunnen worden aangepast om de airflow langs de accu en zo de koeling te kunnen reguleren. Ook met betrekking tot de velgen is er nagedacht over de luchtstroom. Deze turbine velgen begeleiden de lucht efficiënt langs de koets.

Cupra Tavascan, Cupra onthult toekomstvisie met bloedmooie Tavascan

De inrichting

Ook aan de binnenkant lijkt de Tavascan een ruimteschip. Zo hebben ze het bij CUPRA voor elkaar gekregen om een strak ontwerp neer te zetten zonder al te veel poespas. De bestuurder beschikt over twee beeldschermen waarop hij alle relevante informatie kan vinden. Vooral de kuipstoelen springen eruit in vergelijking met een ‘standaard’ interieur. Ook hier zie je de sportiviteit terugkomen. Wanneer wij hem kunnen testen is nog even afwachten. Maar tot dan kunnen alvast genieten van de plaatjes!

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…