Ducati Streetfighter V4: de krachtigste naked bike tot nu toe

CREDITS: Ducati

De titanenstrijd in het naked-bike segment is nu echt losgebarsten. Kort na de presentatie van Kawasaki met de nieuwe Z H2, komt Ducatti er nog even vol overheen met een naked-bike genaamd de Streetfighter V4. En wat is hij dik! Deze beschikt over maar liefst 208pk en 123 Nm koppel op het achterwiel. Brute kracht en twee handvatten om al die power de goede kant op te sturen. Dit is de nieuwe Ducati Streetfighter V4!

Ducati Streetfighter V4: een straaljager op twee wielen

De Streetfighter V4 is eigenlijk het broertje van de Panigale V4, maar dan zonder kleren. Hierdoor heeft de Streetfighter V4 een droog gewicht van 180 kilo en is zijn sportievere broertje de Streetfighter V4 S nog eens twee kilo minder. Rijklaar wegen ze beiden 21 kilo meer.

Streetfighter V4

Met een dikke nek en een voorovergebogen houding is deze motor het rijtuig naar keuze voor de snelheidsduivel. Hiervoor heeft Ducati de motor natuurlijk voorzien van passende prestaties. De 1.103 cc Desmosedici Stradale 90° V4 voorziet de motor van 208 pk bij 12.750 tpm en 123 Nm koppen bij 11.500 tpm.

Vindt je dit nou nog niet genoeg? Dan kun je kiezen voor de optionele Akrapovic-uitlaat die het vermogen laat stijgen tot 220 pk en ook nog eens zes kilo van het motorgewicht af snoept. Nog meer vermogen per kilo!

Aerodinamicca

Om met dit vermogen om te kunnen gaan is de motor voorzien van winglets. Deze voorzien de motor van 28 kg downforce bij een snelheid van 270 km/u. Hierdoor wordt het voorwiel stevig op de grond gedrukt om optimale grip te behouden.

Elektronische snufjes

Deze brute Italiaan is volgehangen met allerlei technische snufjes om jou als snelheidsduivel enigszins te beschermen. Zo is de Ducati Streetfighter V4 voorzien van ABS, Traction control, Slide control, Wheelie control, Power launch, Quick shift en Engine brake control. De mate waarin deze systemen je helpen is te selecteren op het 5″ TFT HD-scherm net als op de Panigale V4.

Wat kun je verwachten bij de dealer? De Streetfighter V4 is in Nederland te koop voor €22.990,- en de V4 S voor €26.590,-.  De motor komt ook nog met meer uitbreidingen waaronder magnesium wielen. Drive safe!

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…