Dit zijn de duurste steden ter wereld!

CREDITS: Simon Zhu

We weten allemaal dat er een aantal dure steden zijn op onze aardbol. Maar hoe duur zijn ze nou echt? Om alles goed met elkaar te kunnen vergelijken, meten we met het gemiddelde salaris en de gemiddelde huizenprijs. Deze steden zijn absurd duur en de huizenprijzen liegen er niet om!

De duurste steden ter wereld

Singapore, Parijs en Hong Kong

Duurder dan deze steden gaat het dit jaar niet worden! Singapore stond jaren lang bekend als duurste stad ter wereld. Sinds kort wordt Singapore vergezeld door Parijs en Hong Kong.

Het gemiddelde inkomen in Singapore is omgerekend zo’n €43.000, het gemiddelde inkomen in Parijs ligt wat hoger, hier verdienen ze gemiddeld €48.000! In Hong Kong verdienen ze gemiddeld wat minder, maar zeker niet onaardig, omgerekend zo’n €41.000.

De gemiddelde huizenprijzen liegen er trouwens niet om. In Hong Kong betaal je absurt veel, een slordige €25.000 per vierkante meter. In Singapore betaal je zo’n €14.000 per vierkante meter en in Parijs ben je wat goedkoper uit, €9.000 per vierkante meter!

duurste steden, Dit zijn de duurste steden ter wereld!
Foto: Augustin De Montesquiou

Voor de goede orde:

Het gemiddelde salaris in Nederland: €36.000
De gemiddelde prijs per vierkante meter in Amsterdam: €5.000

Zürich

De hoofdstad van Zwitserland mag ook absoluut niet ontbreken bij de duurste steden. De inwoners van Zürich verdienen een aardig zakcentje! Omgerekend €91.000 per jaar, niet slecht toch? Met een gemiddelde prijs van €12.000 per vierkante meter ben je hier een stukje duurder uit dan in onze hoofdstad!

duurste steden, Dit zijn de duurste steden ter wereld!
Foto: Ricardo Gomez Angel

Dubai

We weten allemaal dat Dubai een plek is voor mensen die absurd veel geld hebben. De stad groeit daarbij ook zo ontzettend snel dat heel veel westerse werknemers verkassen naar de emiraat om daar te werken.

Het gemiddelde huis kost hier een slordige €650.000. Mocht hier willen gaan werken? Super tof maar bereid je voor op een gemiddeld salaris van zo’n €32.000.

duurste steden, Dit zijn de duurste steden ter wereld!
Foto: Ryan Miglinczy

Tel Aviv

Als we aan de duurste steden ter wereld denken, denken we niet meteen aan Tel Aviv. De hoofdstad van Israël is echter duurder dan we dachten. Aangezien we in dit artikel meten met huizenprijzen en inkomen, gaan we hier gewoon mee verder. De gemiddelde huizenprijs in Tel Aviv is bijna €540.000! Mensen moeten het hier jaarlijks doen met een slordige €35.000. Flink sparen voor je penthouse dus!

Het is hier bijzonder duur om een auto te hebben. Het is zelfs zo duur dat het zo’n 80% meer kost om een auto te hebben en onderhouden dan in New York. Daarnaast kost een flesje wijn hier ook een slordige €25 meer dan in de rest van de wereld.

duurste steden, Dit zijn de duurste steden ter wereld!
Foto: Adam Jang
LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…