Regels voor onder de lakens

Je hebt een lange werkdag erop zitten en je meisje is thuis op je aan het wachten. Na een romantische magnetronmaaltijd en een paar afleveringen van jullie serie gaan jullie samen op tijd naar bed. Na wat fysieke gezelligheid is het tijd om afscheid te nemen van elkaar en te gaan slapen. Maar let op: er zijn regels onder de lakens.

En zo kun jij ze omzeilen.

De regels onder de lakens begrijpen

Er zijn twee soorten mensen op de wereld: de vaste slaper en de lichte slaper die altijd zeurt. De voorspelling luidt dan ook dat stelletjes altijd uit een samenstelling van deze twee soorten bestaan. Of ja, dit lijkt meestal wel zo.

Er wordt hoe dan ook over slapen veel geklaagd in een relatie. Ongeacht de statistieken, zijn er wel wat regels onder de lakens die je moet begrijpen, zodat jullie elkaar niet in een eeuwige slaap wensen.

Nooit eerlijk verdeeld: het midden van het bed

Het lijkt een rekenverhaaltje van de basisschool: ‘als het bed 180 cm breed is, waar is dan het midden?’ Je zou denken precies op de helft. Fout. Tenzij je dit coole bed bezit, is er geen meetkundige of wetenschappelijke bepaling die ‘jouw helft’ veilig stelt. Of die van haar.

De beste tip hiervoor is dan ook om als jullie gaan slapen, zoveel mogelijk van het bed alvast op te eisen. Duw haar nog een stukje verder haar hoek in. Als ze dan eindelijk in een gezonde coma is geraakt, rol je lekker naar je eigen kant. Voorlopig in ieder geval veel plek en zuurstof. Pas wel op, this works both ways.

regels onder de lakens, Regels voor onder de lakens
Foto: Fizkes

De knuffelaar die de lakens steelt

Iedereen heeft vast ooit ‘Friends‘ gezien, kent The Hug & Roll Strategy:

https://youtu.be/-Ee-uxnRznY?t=149

En de dekens? Je zorgt ervoor dat je gedurende dit scheidingsproces een deel van de dekens tactisch onder jouw lichaam verstopt. Dit doe je door op een extra strookje te gaan liggen die om je heen gewikkeld ligt. De strook moet dik genoeg zijn om de weerstand van het draaien aan te kunnen. Dit vereist wat wetenschappelijk onderzoek afhankelijk van je dekbed, maar zo behoud jij in ieder geval deel van de voogdij.

Draaien in je slaap doen we allemaal. Er zijn hiervoor twee technieken. De één draait netjes onder de lakens door ze kort op te lichten, niemand die er last van heeft. De ander rekt het volledige bed overhoop, waardoor de partner naakt en onbedekt z’n nacht moet voortzetten. Wil je rekening houden met elkaar? Dan begrijp je wel wat the way to go is.

De koukleum en de kachel

Eigenlijk onafhankelijk van het seizoen is er altijd wel iemand die het koud heeft. En iemand die het constant benauwd heeft. De één wil in de zomer nog onder een winter dekbed liggen en voor de ander is een hoeslaken nog te warm is met Kerst.

Je kunt vaak je koude voeten makkelijk kwijt bij je warme partner bijvoorbeeld. Vrij irritant, maar eigenlijk een best goede oplossing. De koukleum kan zich zo opwarmen en de hot-head dient als heerlijke kachel. Die heeft het toch zo heet? Nou, dan vast niet meer. Win-win.

Regels om onder de lakens schoon te houden

Ook een belangrijk onderdeel inderdaad: je dekbed. Het is soms wat onduidelijk wanneer je deze het beste kan verschonen. Iedereen weet wel dat drie maanden not done is. Toch?

Er is een algemene regel dat je je lakens om de twee weken zou moeten verschonen, maar alleen als je doucht voor het slapen gaan en jullie de boel redelijk schoon houden. Wekelijks zou beter zijn.

Als je samen slaapt, komt er natuurlijk meer zweet en scheet (ja, ook bij mooie meisjes) bij kijken. Verwissel het dan zéker eens in de week. Het is dan ook het enige nadeel van veel action krijgen in de slaapkamer. You dirty beast.

regels onder de lakens, Regels voor onder de lakens
Foto: Toa Heftiba
LEES OOK
Weekend Desires #364
Weekend Desires #364
335. Daar zijn alweer aanbeland qua Weekend Desires-frequentie. En: het is nog steeds zo fijn als de eerste keer, toch? View this post on Instagram A post…
MANIFY Christmas Gift Guide
MANIFY Christmas Gift Guide
X-mas. Een mooie tijd, máár: de voorbereidingen kunnen nog weleens een dingetje zijn. Kerstdinerstress, outfits samenstellen én een gift verzinnen. Over dat laatste zijn hele films geschreven (check…