Akon gaat een levensechte versie van Marvel-stad Wakanda bouwen

CREDITS: Akon City

De welbekende R&B zanger Akon gaat zijn eigen stad, Akon City, bouwen. Hij gaat een levensechte versie van Wakanda realiseren in Senegal. De stad zal 100 kilometer van de hoofdstad Dakar liggen en er moet een community worden gevormd zodat iedereen in vrede samen kan leven. Akon City is volledig geïnspireerd op de futuristische stad Wakanda uit de Marvel-film Black Panther.

Een levensechte stad zoals Wakanda uit The Black Panther

Het is de bedoeling dat de stad 800 hectare groot wordt. Alle energie zal opgewekt worden met zonne-energie, duurzaamheid 2.0 dus. Daarom staat de Senegalese overheid ook volledig achter het project Akon City. Zomaar uit het niets een stadje uit de grond stampen is natuurlijk onmogelijk. Verschillende, niet genoemde investeerders, hebben er dan ook veel geld ingepompt. In totaal is er zes miljard vrijgemaakt voor de levensechte versie van Wakanda uit The Black Panther.

Wakanda 7
Foto: Akon CIty

De indeling van Akon City

De stad zal worden ingedeeld in zeven verschillende districten. Per district zijn er verschillende faciliteiten. Het Senewoos District zal dienen als een waar mediawonder. In dit gebied komen alle opnamestudio’s. In de problemen? Dan zit je goed bij het Health & Safety District. Hier zijn namelijk de politie, brandweer en de ziekenhuizen gevestigd. Ondernemer? Technology District is dan the place to be. Hier vind je laboratoria, kantoren en vele bedrijven die de nieuwste technologieën ontwikkelen.

Scholen en universiteiten zijn te vinden in het Education District. Moe van een dagje studeren? Dan knal je naar Entertainment District voor een concert, sportwedstrijd of een andere event. Misschien wel de Senegalese versie van het ADE?

Er is ook een African Culture District, waar winkelcentra’s, markten en musea centraal staan. Last but not least: er is natuurlijk ook een district voor Offices and Residantials, zodat iedereen als een hechte community bij elkaar kan wonen.

Een levensechte Wakanda

Akon City zal over meerdere unieke eigenschappen beschikken, maar twee eigenschappen maken de stad wel heel bizar. Ten eerste zal de vaste valuta in Akon City de Akoin zijn. Een nieuwe cryptocurrency speciaal voor Akon City.

Ten tweede zal de stad vol staan met organische gebouwen en extreem veel groen. KE International zal Akon City ontwerpen. Zij hebben geholpen met het ontwerpen van Mwale Medical and Technology City in Kenia. Of deze stad echt alles tot de verbeelding laat zullen we zien. Een ding is zeker: als je een eigen stad bouwt ben je een echte baas.

Foto’s: Akon City