Hier drink je de beste koffie in Haarlem | Coffee Joints

CREDITS: GC Libraries Creative Tech Lab
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints nemen we je mee langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. We zijn natuurlijk geen Italianen, maar damn af en toe kan een Nederlandse barista je zeker verrassen! Vandaag vertellen we je waar je de beste koffie in Haarlem drinkt![/powerkit_alert]

Het is één van de sfeervolste binnensteden van Nederland. Gelegen in Noord Holland, op slechts 10 minuutjes van Amsterdam vinden we het altijd gezellige Haarlem. Een dag in deze stad is een traktatie voor de ogen. Mooie oud Hollandse straten, leuke pleinen, vele musea, héél veel toffe eettentjes maar ook boetiekjes waar je unieke kleding vindt. Aan koffietentjes heeft Haarlem er genoeg, wij hebben een selectie van de beste koffie in Haarlem voor jullie op een rij gezet!

De lekkerste koffie in Haarlem

1. Vascobelo

Gelokaliseerd in een prachtig historisch gebouw vinden we Vascobelo V-bar, met Italiaanse koffie die vernoemd is in de koffie top 100 van Nederland. De bar is gelegen tussen winkels uit het topsegment. Dat maakt deze bar dan ook dé ideale plek voor een koffiepauze. Niet alleen kun je hier binnen genieten van een goed bakkie, de locatie heeft ook een binnentuin waar je met mooi weer even lekker tot jezelf kan komen.

https://www.instagram.com/p/Bm7xIMPnkZA/

2. Mogador

Warm en huiselijk. Dat is wat Mogador uitstraalt. Ook deze koffietent zorgt namelijk voor een lekker koffiemoment. Hier kun je terecht voor dat ultieme huiskamergevoel, onder genot van een goede bak. De bar is gelegen aan de Botermarkt en is een erg uitnodigende plek. De koffie wordt plaatselijk gebrand en is speciaal voor de echte fijnproevers.

3. Spaarne66

Spaarne66, wederom eentje die haar verdiende plekje in de koffie top 100 heeft gekregen! Geen uit de kluiten gewassen hipsterketen, maar een lokaal familierestaurantje met hart voor de zaak. Hier hebben ze oog op het perfecte bakkie troost, dat in samenwerking met branderij Peeze door getrainde barista’s geserveerd wordt. Er is hier een grote variatie aan koffiedrankjes voor je beschikbaar, dus ieder wat wils! Wederom een sfeervolle locatie met echte huiskamer feels. 

Koffie in Haarlem - Spaarne66
Foto: Spaarne66

4. Marrakez

Marrakez is een ontspannen en sfeervolle lunchroom. De lunchroom heeft een kaart met Arabische invloeden en dat geldt ook voor de sfeervolle inrichting.  Hier wordt een hoop vakmanschap gebracht bij koffie: de koffie is enorm lekker, vooral de cappuccino is volgens hen onovertroffen.

Koffie in Haarlem
Foto: Marrakez

5. Mica Coffee Bar

Mica is een stijlvolle koffiebar gelegen aan de Kleine Houtstraat. In samenwerking met roosterij Blommers staat Mica garant voor een goed bakje koffie! De koffiebar is een hippe tent, vol met planten en interieurinvloeden uit Kopenhagen. Het is een rustgevende, chille plek om ’s ochtends een kwalitatief hoogstaand koffietje te drinken!

6. Native

Ontspannen en gemoedelijk, dat is Native. Een flexplek waar je in principe de hele dag kunt blijven zitten: op de kaart vind je naast lekkere thee en koffie, namelijk ook genoeg om de honger mee te stillen. Bij deze tent wordt White Label Coffee geserveerd, van een specialty branderij uit Amsterdam. De koffie wordt ook hier met liefde en aandacht geschonken.

7. Brandmeester’s

Bij Brandmeester’s  kun je van een vers gebrande kop koffie genieten. De bonen worden hier namelijk ter plekke gebrand. Het resultaat is de heerlijke geur van verse koffie die je tegemoet komt, zodra je binnen loopt. De zaak heeft hart voor koffie en dit is te proeven. Van espresso’s tot cappuccino’s: je drinkt hier een héél goed en vers bakkie.

https://www.instagram.com/p/zPOAmdkEFD/