Zo maak je de lekkerste tequila cocktails

De tijd is eindelijk aangebroken dat tequila ook in Nederland volwassen aan het worden is. Beter gezegd: dat we van tequila kunnen genieten als een volwassene. De associatie met zout op je hand, naar limoen plakkende barren en het misselijke gevoel de volgende ochtend vervaagd en er is ruimte voor nieuwe ervaringen; een kwalitatief hoogstaande tequila cocktails bijvoorbeeld!

Al eerder namen we je kort mee in de soorten tequila die er zijn, vandaag laten we zien hoe veelzijdig het drankje is. Tequila is een geweldige basis voor vele cocktails, maar we hebben de beste – wat ons betreft – en meest mannelijke eruit gepikt voor je!

De lekkerste tequila cocktails

Silver Negroni

De Negroni is natuurlijk een ongekende klassieker, maar de Silver Negroni heeft een twist: Silver tequila (45ml) in plaats van gin. Vul dit aan met Martini Rosso (30ml), Martini Bitter of Campari (30ml) en garneer met een sinaasappelschilletje. Solo alcohol dus, zoals dat hoort bij een Negroni. Pro tip: gebruik een ice globe i.p.v. ijsblokjes.

Stirred, not shaken!

Foto: Patrón

TQ Espresso Martini

“Wake me up, then fuck me up,” dat zijn de legendarische woorden die uitgesproken werden, voordat de originele espresso martini met wodka uitgevonden werd. Wil je je koffiecocktail een serieuze twist geven, dan is de TQ Espresso Martinthe way to go.

Mix Patrón XO Cafe met Silver tequila (beide 22,5ml) en één espresso in een shaker met ijs. Shake totdat je spierpijn krijgt en strain het resultaat in een martini-glas. Garneer met suiker en cacaopoeder of een aantal koffiebonen.

Foto: Patrón

Picante Paloma

Let’s spice things up! Deze Mexicaanse tequila cocktail zet je mond in vuur en vlam, maar op een manier waardoor je nooit meer anders wil. De Picante Paloma bestaat uit 60ml Reposado tequila (tussen de 2 en 12 maanden gerijpt), 60ml grapefruitsap, 20ml limoensap en 15ml gembersap. Vul een mooi groot glas met ijs, roer de ingrediënten door elkaar en top af met verse basilicum, ginger beer en geraspte grapefruitschil.

Foto: Patrón

Patronic

Houd je van G&T’s? Dan is de Patronic ook zeker wat voor jou! Men neme 60ml Patrón Silver tequila en 150ml (Citrus) Tonic. Doe het beide in een long drink met ijsblokjes en garneer met sinaasappel en/of munt. Een classic onder de tequila cocktails!

Foto: Patrón

Bloody Mariachi

Heb jij de bloody mary al uitgespeeld? Dan stellen we je graag voor aan de Bloody Mariachi! Shake 45ml Silver tequila, 90ml tomatensap, 15ml limoensap en 15ml sinaasappelsap en strain in een breed glas. Voeg hier Worcestershire sauce, peper en zout aan toe naar smaak. Garneren doe je met wat slices komkommer, een rozemarijn takje en een jalepeño wedge.

Let op: deze Mexicaanse katerkiller is not for everyone. 

Foto: Patrón

The Oldest Fashioned

Aan een klassieker moet je niet zitten, zeggen ze wel eens. Fair enough, maar wij doen dat toch even, want deze is écht heel goed. Voor The Oldest Fashioned heb je natuurlijk een goed gerijpte tequila nodig, een Extra Añejo (60ml). Roer dit door een glas met 7,5ml vanillesiroop, 2 druppels chocolade bitter, de schil van een grapefruit en grote ijsblokken of een ice globe. Garneer met een sinaasappelschilletje.

Foto: Patrón
Total
13
Share