Skrewball whiskey: een whiskey met pindakaas!

CREDITS: SBSTNC

Er zijn talloze verschillende soorten whisky’s. De een heeft een kruidige ondertoon, de ander is weer wat rokeriger. Weer een ander heeft een houterige smaak, of een wat zoetere afdronk, met bijvoorbeeld wat tonen van karamel. Allemaal dingen die we ons wel kunnen indenken. Skrewball Whiskey heeft echter het ondenkbare gedaan: dit merk heeft namelijk een whiskey gecreëerd met pindakaas-smaak. En kennelijk is ‘ie nog lekker ook!

Whiskey met pindakaas? Skrewball Whiskey doet het

Pindakaas en whiskey, twee dingen die je niet per se aan elkaar zou koppelen. Ze vallen in twee compleet verschillende categoriën. De één is je go to breakfast, terwijl je waarschijnlijk pas na lunchtijd überhaupt over een glaasje whiskey na durft te denken. Waar pindakaas echter een geweldige starter voor de dag is, is whiskey dat – in de meeste gevallen – niet echt.

Toch schijnen de twee volgens Screwball Whiskey een match made in heaven te zijn. Pindakaas en whiskey zijn volgens hen de nieuwe Batman & Robin! Zo zou whiskey goed wel eens de nieuwe jelly kunnen zijn in de wereldberoemde peanutbutter & jelly. De rijke, zachte smaak van pindakaas zou namelijk een hele goede aanvulling zijn op de krachtige smaak van whiskey.

Niet alleen de whiskey is een hele unieke, het verhaal van het bedrijf erachter is ook erg interessant. Ze noemen zichzelf de zwarte schapen van de maatschappij. De man achter het verhaal begon als barman in een bar die er bekend stond dat het een thuis was voor buitenstaanders van de maatschappij. Hij combineerde zijn twee favoriete classics en hier ontstond een, volgens hem, legendarisch shotje. Dit shotje werd al snel door anderen opgemerkt, waarna de whiskey zelf gecreëerd werd.

Op de website van Skrewball Whiskey vind je een aantal toffe recepten voor cocktails met deze unieke whiskey. Daarnaast kun je hem daar ook gewoon bestellen, mocht je deze creatie zelf eens willen proberen.

https://www.instagram.com/p/BlMCx9ujuVU/

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in één zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…