Martini Fiero: het ideale drankje voor de feestdagen

CREDITS: Martini

Als je een beetje wilt uitpakken en écht lekker wilt drinken, ga je meestal voor een cocktail. We associëren cocktails vaak met zonnige bestemmingen, maar tijdens de koude feestdagen zijn ze ook meer dan welkom. Het liefst eentje met wat diepte en een heerlijke nasmaak. Ook fijn als je niet al te veel attributen uit de kast hoeft te trekken. Dat maakt de Martini Fiero hét ideale drankje voor de komende feestdagen!

Serveer de heerlijke Martini Fiero cocktail met de feestdagen

Cocktails voor het najaar worden vaak gekozen op basis van wat ‘zwaardere’ ingrediënten. Ze zijn wat donkerder, sterker en hebben iets meer pit. Je denkt snel aan een Old Fashioned of Manhattan. Eigenlijk is de cocktail gebaseerd op de Martini Fiero niet veel anders, maar wel een stuk frisser. Een verfrissende borrel blijft ook op de koudere dagen heerlijk: net die opkikker die je nodig hebt!

martini fiero cocktail header geknipt

De unieke smaak van de Martini Fiero

Martini Fiero is een vermout. Dit is een versterkte wijn, die op smaak wordt gebracht met extra alcohol, suiker en verschillende aromatische planten en kruiden. Deze mix zorgt voor een drankje wat een heerlijke basis vormt voor vele cocktails

In het geval van deze Martini resulteert dit in een smaak met intense citrustonen afkomstig uit de zoete Spaanse bloedsinaasappels. Dit wordt bovendien perfect aangevuld met een vleugje bitterheid, kenmerkend aan de aromatische artemisia kruid. Deze perfecte blend zorgt ervoor dat het geen doorsnee zoet drankje wordt.

Hoe maak je deze ideale cocktail voor de feestdagen?

Deze cocktail maak je heel makkelijk aangezien deze Martini al een heerlijke blend van kruidige en fruitige smaken heeft. Met onderstaande ingrediënten maak je de cocktail in een handomdraai. Het gaat namelijk om een 50/50 mix van de Martini Fiero en Tonic. Dit vul je aan met een vleugje bloedsinaasappel als schijfje voor de garnering. Makkelijk in de maak, maar wel veel diepte in de smaak.

Ook heerlijk naast een borrelplankje bij een knusse avond voor de kerstboom.

Ingrediënten

 

  • 60 ml Martini Fiero
  • 60 ml Tonic
  • Ijsblokjes
  • Een schijfje bloedsinaasappel

martini fiero cocktail foto