De beste after-dinner drinks

Heerlijk met wat vrienden of familie ben je wat gaan eten. Thuis of in een restaurant, je bent niet verzadigd maar je zit gewoon hartstikke, ordinair vol. Niks kan er meer bij. Het toetje heb je ook maar gewoon naar achter zitten hakken want ja, je bent er toch. Maar dan komt de vraag: “Wie wilt er allemaal nog wat drinken?’‘. Wanneer je het woord alcohol hoort begint het hoofdgerecht al naar boven te borrelen. Maar dit hoeft dus helemaal niet zo te zijn!

After dinner drink

Ja, nog één drankje. Een drankje na het eten is verplicht, want die ene laatste inspanning is wat de rest van je nacht kan maken of breken. Ik zeg niet dat je nu door moet blijven zuipen. Ik suggereer  gewoon dat je iets drinkt waardoor je je beter gaat voelen. Een tonicum. Een digestief. Een cocktail. Wat thee, koffie. Soms is een stapje verder naar alcohol beter. Hier zijn de drankjes om je leven te redden van het avondeten.

Espresso Martini

Voor al die vreemde vogels die liever espresso drinken na het eten, willen we je kennis laten maken met het beste alcoholische koffie drankje. Verre van de stroperige zoete brouwsels die soms doorgaan voor Espresso ‘Martini’s’, gebruikt deze versie neutrale wodka en eenvoudige siroop om hoogwaardige espressobonen echt te benadrukken. Het zal dat bittere, cafeïnevrije verlangen naar koffieliefhebbers in de late uurtjes bevredigen.

after dinner drink, De beste after-dinner drinks

Gingerbeer met limoensap

Moscow mules, wodka met gemberbier, vormen de basis van een prima cocktail. Maar gemberbier is het helderste wanneer het wordt gemengd met een scheut limoensap. Geen verdere andere drank. De pittige, zure bite maakt je helemaal wakker, terwijl de gember je maag kalmeert. Gember wordt wereldwijd gebruikt als medicijn tegen maagklachten waardoor het dus het perfecte ingrediënt maakt om jouw maag tot rust te brengen.

after dinner drink, De beste after-dinner drinks

Amaretto

Het enige wat je hier moet weten is dat amaretto in wezen bitterzoete, Italiaanse liqeurs zijn waarbij ze bedoeld zijn om de spijsvertering te helpen bevorderen. Veel amaretto bevatten kruiden, schors en citrusschillen, waardoor rijke, donkere en zelfs minty smaken worden gecreëerd die op de een of andere manier op je koppige maag botsen en de spijsvertering induceren. Maar je kunt ook meer op citrus bittere, amaretto’s krijgen zoals Campari, wat een perfecte aperitivo is. Over het algemeen zijn amaretto’s het mooist als ze donker, koel, gekruid zijn en je er goed aan kan nippen.

after dinner drink, De beste after-dinner drinks

Wodka cranberry schrub

Het drinken van azijn klinkt eng, maar de kruidentonics zijn eigenlijk fantastisch voor het opruimen van een prix fixe- feest. Met deze aanpak van de bekende Vodka Cranberry is het versterkende elixer beter benaderbaar. Appelazijn en verse pimentbes komen samen met verse veenbessen, voeg wat suiker toe om de smaak te evenaren en je bent klaar. Je kan het mengsel in een lowballglas met wodka schenken en roer het nog even na. Het is een gemakkelijke nipper en digestief.

after dinner drink, De beste after-dinner drinks

Rye, tonic en citroen

Dit drankje is vrij moeilijk te verknoeien, nooit te zoet en altijd beschikbaar. Diezelfde criteria maken het perfect voor wat actie na jouw zes-gangen diner. Ongeveer 2 oz. van Rye, 3 oz. van een erg koud, frisse tonic en een schijfje geperste citroen, allen gegoten over grote ijsblokken. Het zuur en de bubbels zorgen voor een bemoedigende klap in je zicht, terwijl de licht pittige Rye je laat weten dat je nog niet in een food-coma bent beland.

after dinner drink, De beste after-dinner drinks

Vermout

Gearomatiseerde, versterkte wijn. Voor de gewone drinker zal het niet snel voobij komen maar het drankje wordt steeds populairder. Het zou logisch moeten zijn om dit drankje in de routine na het eten te laten komen. Vermout’s zijn eigenlijk sterkere wijnen, maar het is de aromatisering wat je zoekt in je drankje na het eten. Het is iets complexer, vol specerijen en verkoelende columsmaken  maar ook pert, citrus, bloemen en kruiden. Kortom, geweldige dingen om langzaam te nippen terwijl je eraan denkt hoe je je subtiel kan vertellen dat de zelfgemaakte lasagne niet te eten was.

after dinner drink, De beste after-dinner drinks

LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…