De Corona Margarita: de perfecte cocktail voor je quarantaine borrel

CREDITS: Needpix

De margarita is de perfecte cocktail om je zomerdagen mee door te komen. Nu die dagen in het gevaar dreigen te lopen vinden wij dat de cocktail ook perfect is voor de wekelijkse vrijmibo, want die gaan als het aan ons ligt gewoon door. Wij brengen het feestje gewoon naar je woonkamer toe. Na het succes van vorige week gaan we ook deze vrijdag, 27 maart om 17:00 uur, weer live met deze keer DJ FONK die jou dansend het weekend in laat gaan.

Onder het nom van de huidige situatie hebben we voor jou de perfecte beergarita bedacht: de Corona Margarita. De ideale cocktail om je weekend mee te vieren.

Corona Margarita

We hebben het recept van de standaard Margarita onder de loep genomen en hebben er in plaats van een scheutje Tequila een beetje Mexicaanse Cerveza bijgeschonken. Het eindresultaat: de perfecte beergarita om je quarantaine week mee af te sluiten.

, De Corona Margarita: de perfecte cocktail voor je quarantaine borrel
Foto: Michal

Easy peasy lemon squeezy

Voor de aanstaande quarantaine cocktail moet je de volgende ingrediënten in huis hebben:

Ingrediënten

  • 45 ml tequila
  • 30 ml Triple Sec
  • 15 ml suikerwater
  • 15 ml limoensap en een halve limoen
  • Half flesje Corona
  • Ijs
  • Zout

Doe de Triple Sec, het suikerwater, de limoensap en wat ijs in een shaker. Shake het voor ongeveer 30 seconden goed hard. Ga met de limoen over het randje van je glas en dip het vervolgens in het zout zodat je een zoutrandje krijgt op de rand van je glas. Schenk je beergarita, zonder het ijs, in het glas en doe de Corona er ondersteboven in of als je glas het niet toelaat schenk je er af en toe wat bij. Garneer je cocktail met een limoen. Easy peasy limoen squeezy, de perfecte beergarita voor jou.

Stay home. Flatten the curve. Cheers!

, De Corona Margarita: de perfecte cocktail voor je quarantaine borrel
Foto: Fábio Alves