Met deze boeken word je een cocktail bartender

CREDITS: Magda Ehlers | Pexels

Een tijd geleden hebben we de rubriek The Bookshelf in het leven geroepen. Met veel plezier hebben we hier destijds aan gewerkt en het leek ons een mooi moment om het weer met je te delen. Enjoy!

Steeds meer mensen pakken ’s avonds een boek in plaats van een Netflix-aflevering. Een goede ontwikkeling, maar wat moet je nou lezen? In The Bookshelf behandelen we iedere week een onderwerp en zoeken daarvoor boeken bij elkaar die je eigenlijk al had moeten lezen. Mocht je er eentje zijn ontgaan, vind je hem hier!

Deze keer: Cocktail boeken 

Cocktail boeken

Tegenwoordig bestel je toch niet alleen maar een biertje of een wijntje tijdens een avondje uit. Een G&T of Long Island Iced Tea gaat er bij ons altijd wel in! Maar waarom dik een tientje betalen voor een cocktail als je ze thuis kunt maken tijdens een relaxte avond met de boys! Ook over cocktails wordt veel geschreven door de koningen onder de bartenders. Met deze cocktail boeken is jouw repertoire ineens een stuk uitgebreider dan alleen het pilsje of een Baco’tje. Check ze hier!

Gin & Tonic cocktail boeken | Around the world in 80 gins – Manuel Wouters

Gin is hot! Het aanbod is enorm maar door de bomen zie je het bos eigenlijk niet meer. In het boek Gin & Tonic: Around the world in 80 gins wordt de wereld van gin duidelijk in kaart gebracht. Manuel Wouters is jouw gids voor deze reis. Hij heeft de zeven zeeën bevaren als barman op cruiseschip Queen Elizabeth II. Volgens Wouters kent de wereld zeven gin-regio’s, die allemaal beginnen bij eigen tradities. Naast de 80 gins waar Manuel Wouters je over verteld, introduceert hij ook verschillende tonic soorten en hoe je ze het beste combineert met jouw favoriete gin. Een echte aanrader voor de G&T fan!

The Gentleman’s Guide to Cocktails – Alfred Tong

Carrières en fortuinen zijn gebouwd op de rug van mannen die weten hoe een gastheer zijn gasten verzorgd. En wat is een betere manier om je gasten een toffe avond te verzorgen dan de vaardigheid van het cocktailshaken. In dit boek neemt Alfred Tong je mee in de wereld van de cocktails. Hij leert je hoe je een Margarita maakt met magie en hoe je een Gimlet serveert met gratie. In dit boek staan meer dan 150 recepten voor de beste cocktails. Daarnaast leert hij je de cocktailetiquette.

The Complete Home Bartender’s Guide – Salvatore Calabrese

Verscherp je vaardigheden en wordt de koning van de classics op cocktail gebied. Van advies tot het opzetten van je eigen bar tot het kiezen van de juiste garneringen. In dit boek komt het allemaal voorbij. Salvatore Calabrese is een legende in de mixologie-industrie en meervoudig award-winnaar. Hij zal je door middel van The Complete Home Bartender’s Guide leren hoe je de zes essentiële siropen zelf maakt en hoe je lagen aanbrengt in je cocktail. Alles wat je moet weten over het maken van de dikste cocktails vindt je in dit boek!

Cocktails – Tess Posthumus

Tess Posthumus is ’s werelds beste vrouwelijke bartender en neemt je in dit boek mee achter haar bar. In ‘Cocktails’ laat ze zien hoe je thuis de allerlekkerste cocktails maakt. Ze geeft haar favoriete recepten prijs en leert je hoe je de klassieke Bloody Mary tot een alcoholvrije Virgin Mary Mule maakt. Naast meer dan 80 cocktails, geeft ze ook informatie over dranken, verschillende cocktailglazen, tools, technieken en nog veel meer. Ze leert je stap voor stap de fijne kneepjes van het vak!

Minibijbel Cocktails

Deze laatste is de onmisbare handleiding voor iedere thuis-bartender en voor iedereen die ze graag drinkt. In dit boek komen ruim 600 cocktails en mixen voorbij, met recepten rondom gedistilleerd, likeur, wijn, bier en zelfs frisdrank. Leer wat de cocktailshaker zo belangrijk maakt en hoe je een glas matteert.

Met de kennis uit deze cocktail boeken kun jij jezelf straks kronen tot cocktail-koning en jouw gasten voorzien van alle kennis en natuurlijk de lekkerste cocktails! Enjoy!

Cocktails
Foto: Bigstock
LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…