5 Gruwelijke cocktails met gember

Gember is een van de gezondste specerijen in de wereld en is op dit moment overal. In gerechten, in verzorgingsproducten, in onze thee én in cocktails. Velen van jullie zullen de typische gembercocktails kennen, maar er zijn nog veel meer gruwelijk lekkere cocktails met gember. En speciaal voor de liefhebbers vind je hier vijf recepten.

De beste cocktails met gember

Gember heeft een zeer sterke en typische smaak, so you either hate it or you love it. De liefhebbers zullen gek zijn op de welbekende Dark ’n Stormy en Moscow Mule, waar wij ook al eerder over schreven, maar er zijn nog genoeg andere lekkere frisse cocktails met gember. Daarbij kan je gember ook in genoeg gerechten gebruiken, als toevoeging in je spaatje rood of als je ziek bent in je thee.

1. Gember-sinaasappel G&T

Benodigdheden:
– 35 ml VL 92 gin
– 90 ml Thomas Henry Tonic Water
– 3 plakjes gember
– 1 sinaasappelpartje

Bereiden:
Deze gin-tonic is gemakkelijk te bereiden. Je mixt de gin en tonic, doet de gember en sinaasappel erbij en roert het geheel even goed. Doe er veel ijs bij en je hebt een heerlijke zomerse, frisse gin tonic mét die goeie gember smaak!

2. Horse’s neck

Benodigdheden:
– 35 ml Makers Mark bourbon
– 90 ml Fever Tree Ginger Ale
– 4 druppels Angostura bitters
– 1 citroen

Bereiden:
De Horses’s Neck is een variatie op de Dark ’n Stormy en de Moscow Mule. Deze cocktail wordt namelijk gemaakt met bourbon. Vul het glas met ijsblokjes en doe er de whiskey en de Angostura bitters bij. Snij een zesde van een citroen af, zodat de aroma’s vrij komen en doe die in het glas. Giet de Ginger Ale erbij en serveer met een de schil van de citroen.

cocktail

3. Ginger Martini

Benodigdheden:
– 45 ml wodka
– 15 ml pompoen siroop
– 2 plakjes gember
– 15 ml sinaasappelsap
– 10 ml limoensap

Bereiden:
Voor dit recept heb je een shaker nodig. Doe de wodka, pompoensiroop en sinaasappelsap in de shaker met ijs. Voeg de limoensap en twee plakjes gember toe en shake krachtig voor ongeveer 10 seconden. Schenk uit in een glas met een strainer. IJs en nog een schijfje gember voor de garnering erbij en genieten maar!

4. Frisky 43

Benodigdheden:
– 35 ml licor 43
– 90 ml Sourcy Bruisend Water
– 10 ml citroensap
– Geraspte gember
– 10 muntblaadjes

Bereiden:
Vul een glas met ijs en doe er de citroensap, geraspte gember en muntblaadjes bij. Giet eerst de Licor 43 en daarna het bruiswater er bij en roer even goed door. Garneer met een extra takje munt.

5. Gember Fizz

Benodigdheden:
– 50 ml prosecco
– 30 ml Thomas Henry Ginger Beer
– 10 ml citroensap
– 2 schijfjes gember
– 1 schijfje citroen

Bereiding:
De Gember Fizz is een twist op de originele Gin Fizz, de frisse cocktail op basis van gin en prosecco, geserveerd in een champagneglas. De Gember Fizz maak je in een champagneglas te doen, de citroensap, een schijfje gember en het ginger beer erin te doen en het af te tappen met prosecco. Schenk dit bij tot de rand en garneer met een schijfje gember en citroen.

Gember als geneesmiddel

In verschillende culturen is gember heilig en wordt het voor verschillende geneesmiddelen gebruikt. Ook blijkt dat gember helpt bij een misselijkheid, wagenziekte én katers. De volgende keer als je een kater hebt gewoon even een Darnk ’n Stormy drinken dus – kater bestrijden met meer alchohol en gember, altijd een goed idee.

cocktails met gember, 5 Gruwelijke cocktails met gember

LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…