Citytrip: zet Hamburg maar heel gauw op je lijstje

Als Reeperbahn Festival je nog niet heeft aangezet tot een citytrip naar Hamburg, gaan we daar nu even snel verandering in brengen. Hamburg is the place to be, dat is één ding wat zeker is. Als je van drukke straten vol levendigheid en hip volk houdt, zou ik maar snel even verder lezen. Als je hier niet van houdt, moet je overigens alsnog even verder lezen. Je bent er nu toch.

Om te beginnen: in Hamburg mag overal op straat bier gedronken worden. Overal! Laat het nou ook nog eens zo zijn dat ze onwijs veel biersoorten hebben in Hamburg, die je dus de hele dag door kan proeven. Samen met Germany Tourism gingen we op avontuur en het was potverdorie de moeite waard. Reden genoeg voor een citytrip naar Hamburg als je het mij vraagt.

Hamburg-citytrip2

Citytrip naar Hamburg

Op de straten, dat is waar het allemaal gebeurd in Hamburg. Zowel overdag als het nachtleven bruist 24/7 door, zoals dat hoort te zijn in een grote stad. Het contrast in de stad is ook iets waar we erg van onder de indruk waren. Een wandeling door Speicherstadt en Chilehaus met Kontorhaus District is ook zeker niet mis. Hier is het contrast van modern en oud geschetst en het ziet er bijzonder tof uit. Vooral in het oude deel is de brug over de stad erg indrukwekkend. Je kijkt hier uit over verschillende oude straten en panden van Hamburg.

Hamburg-citytrip3Hamburg-citytrip1

Muziekindustrie

Voor de muziekliefhebbers is een citytrip naar Hamburg ook een interessante. Niet alleen tijdens het Reeperbahn Festival, maar het gehele jaar door bruist de muziekindustrie in Hamburg. Er zijn veel platenwinkels te vinden, zoals Smallville Records en Groove City Recordstore. Ook de vintage liefhebbers komen hier niks tekort, want de vlooienmarkten barsten van de kleding. Daarnaast zijn er ook veel vintage winkels waar je toffe items kan scoren. Ben jij meer van de platen en je vriendin meer van het winkelen? Dan stuur je haar richting de markt en zelf duik je wat deze record stores in. Voor al deze magie kan je bij St. Pauli terecht, één van de tofste straten in Hamburg.

Hamburg-citytrip4

Hamburg-citytrip7

De haven

Een boottochtje is ook zeker de moeite waard in Hamburg. De haven is omringt met een industrieel gebied en veel toffe hoogwerkers. Rond zonsondergang kijk je jezelf helemaal scheel aan de mooie omgeving. Naast de haven, heeft Hamburg over het algemeen veel wateren. Met meer grachten en kanalen dan Veneti√ę en Amsterdam samen, kunnen we wel stellen dat Hamburg de bruggenhoofdstad van Europa is. Voor de vroege vogels onder ons: de Fishmarket om vijf uur schijnt ook heel tof te zijn. Doe dit niet op een brakke zondag, want een dikke kater en een visgeur is zeker geen goede combi.

Hamburg-citytrip5

Eventjes, lekker dansen

Natuurlijk kan je buiten het festival om ook een legendarische avond beleven in Hamburg. The Bunker is bijvoorbeeld echt een aanrader, met een prachtig uitzicht over de stad vanaf het dakterras. Met een sfeervolle backyard, is Molotow ook een ultieme spot en mag hij zeker niet ontbreken aan je lijstje. De club Uebel & Gefährlich is een toffe plek voor de underdogs die zich tussen de locals willen mengen. Daarnaast hebben ze ook een dakterras met een uitzicht over de stad waar je U tegen zegt.

Hamburg-citytrip6

hamburg-citytrip