Zo is jouw auto helemaal roadtrip ready

CREDITS: Tim Trad | Unsplash

ROADTRIPP! Met een dikke wagen, motor of lekker rechterbaan met de camper, wij houden ervan! Voordat je op roadtrip gaat is het zaak je trouwe vierwieler van de juiste zaken te voorzien om tijdens je trip niet met de ‘park anywhere lights’  langs de autobahn te staan. Let’s go!

Zo is jouw wagen helemaal klaar voor de road

Wanneer je op roadtrip bent is er niets zo sfeerverlagend als de kerstverlichting die op het dashboard gaat branden. Je kunt er natuurlijk voor kiezen hem langs de garage te brengen – vooral doen als het een leasebak is – maar laten we eerlijk zijn. Dit kun je prima zelf.

Alle vloeistoffen nalopen

Net als jij verbruikt een auto vloeistoffen en door deze even te checken kun je al een hoop ellende voorkomen. Check het oliepeil, de koelvloeistof, remvloeistof en de ruiterwisservloeistof. Waarschijnlijk moet je die laatste sowieso bijvullen. Het is een fijne gedachte om met een afgetopte motorruimte op pad te gaan, dus gooi alles nog even vol. Tanken kun je beter in het buitenland doen.

, Zo is jouw auto helemaal <strong>roadtrip ready</strong>
Foto: Daniel Andraski

Andere technische zaken

Naast allerlei vloeistoffen zitten er nog meer onderdelen aan een auto die je vooraf moet checken. Loop alle verlichting na en check de bandenspanning. Wanneer je met de sleurhut gaat, check je natuurlijk ook de aanhangerverlichting. Tot slot check je hoe oud de auto accu is, gaat deze richting de 7 jaar dan is dit het moment om deze te vervangen. Zo sta je ook komende winter niet op de ANWB te wachten.

Essentials voor tijdens de roadtrip

Nu je alle technische zaken hebt nagelopen, heb je er alles aan gedaan om je auto in top conditie mee te nemen op roadtrip. Daarnaast is het wel verstandig om ook een aantal essentials in de auto te hebben. Het klinkt heel suf, maar een complete EHBO set en een lifehamer in de auto zijn essentieel. Fijn als je ze niet nodig hebt, maar nog beter als je ze bij de hand hebt wanneer nood aan de man is. Daarnaast zorg je voor voldoende reflecterende hesjes en extra water. Files kunnen in het buitenland uren duren. Vergeet ook niet een lekkere spotify playlist te maken voordat je op pad gaat.

Verplichte zaken per land

Tot slot is het verstandig even te checken wat verplicht is per land om bij je te hebben. Zo moet je soms een vignet hebben en is het hebben van reflecterende hesjes vaak verplicht. Heb je deze niet dan riskeer je een dikke boete. Zonde van het vakantiegeld. Check dit voordat je op roadtrip gaat via bijvoorbeeld de ANWB. Save (road)trip!

Roadtrip ready
Foto: anja.
LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…