Morgan Plus 8 GTR: monster in een klassiek jasje

CREDITS: Morgan Motor Company

Een echte gent houdt van klassieke oldtimers. Van auto’s die elegantie, klasse en bravoure uitstralen. Tegelijkertijd blijven we mannen, en houden we net zo goed van moderne auto’s met motoren waardoor ons haar verder overeind gaat staan. Een combinatie van deze twee verschillende autogeneraties, is dus de formule voor een perfecte auto. Morgan Motor Company heeft de formule ontrafeld hoor. Zij hebben met hun nieuwe Morgan Plus 8 GTR dé auto die balanceert tussen klassiek elegant, en modern luid.

De krachtigste auto van Morgan ooit

That’s right, deze ogenschijnlijk klassieke bolide heeft alles wat een gent zoekt in een wagen. Met een krachtige V8-motor en brommende dubbele sportuitlaten zorgt deze bolide geheid voor overeind staande haren. De GTR is trouwens niet alleen de krachtigste auto van het Britse bedrijf ooit, het is ook een pareltje voor het oog. De ‘waggie’ van Morgan Company is afgewerkt in opvallend Yas Marina Blue, heeft een hoge schouderlijn en ook nog vijfspaaks wielen met centrale wielmoer.

Auto
Foto: Morgan Motor Company

Details om op te letten

Om de bolide zo licht mogelijk te maken zijn de voorspoiler, frontsplitter en het heerlijke kontje van de auto allemaal handgemaakt van aluminium. Daarnaast krijg je door de hardtop van de auto en de carbon racestoelen die erin zitten een écht sportauto gevoel. En dat allemaal in een klassiek jasje, wat wil je nog meer? Nou, wij weten het wel: meer van dit soort auto’s. Morgan Motor Company is namelijk van plan om maar negen versies van deze beauty op de markt te brengen. Kom op zeg, we want more.

Al goed, misschien is het maar beter ook, want met zo’n krachtige wagen is de kans groot dat je hem snel in de prak rijdt. Hou het daarom maar even bij het checken van de foto’s van deze gruwelijke auto. Enjoy!