End of an era? Ook Fast & Furious gaat waarschijnlijk elektrisch

Fast & Furious is een klassieker uit duizenden. Vin Diesel aka Dominic Toretto zal het voortaan moeten doen zonder brullende motoren en knallende uitlaten. Het bedrijf gaat voor het slotakkoord op de films namelijk volledig over op elektrische bolides.

Elektrische Fast & Furious

Wie aan Vin Diesel denkt, komt uit bij Fast & Furious. Deze legendarische films gaan vervolgens weer gepaard met de duurste en ziekste racewagens die de wegen ooit gekend hebben. Helaas komt aan alles een einde. De wereld vandaag de dag vraagt ook om bijpassende beelden op het witte doek. Vandaar pakt de filmmaatschappij halsoverkop zonder halve maatregelen een andere afslag.

De nieuwste Fast & Furious zal namelijk geen enkele bolide met verbrandingsmotor kennen. In de toekomst zal zowel de kijker als Dom Toretto zelf het moeten doen met het zoemende geluid van de snelste en meest futuristische wagens. De auto-industrie vandaag de dag belooft in ieder geval veel goeds, want het ene na het andere wereldmerk tovert de meest brute elektrische varianten uit de fabriek.

Fast & Furious, End of an era? Ook <strong>Fast &#038; Furious</strong> gaat waarschijnlijk elektrisch
Foto: Screenshot Fast & Furious 9 – Universal Pictures

F&F of FF te ver?

De transitie naar een duurzame wereld neemt de filmmaatschappij wel erg serieus. Waar voorheen de ruwe straat nog de voorgrond vertoonde, werden de nieuwste films al in een moderner jasje gestoken. Vin Diesel en zijn amigos zullen het vanaf vandaag moeten gaan doen met een compleet andere sfeer. Voor veel liefhebbers is dit wel een heel grote verandering en moet nog maar blijken waar dit toe gaat leiden.

Fast & Furious 10 vol verassingen

De nieuwste Fast & Furious zal waarschijnlijk het debuut worden van de nog niet verschenen elektrische Dodge Charger. Deze klassieke parel in een modern jasje zal een unicum zijn doordat de wagen zelf pas anno 2024 verwacht wordt.

De eerste geluiden en leaks beloven genoeg kijkplezier om naar uit te kijken. Vin Diesel zal namelijk zowel zijn skills tentoon mogen stellen in zijn oude vertrouwde Dodge Charger als zijn elektrische broertje. Zo lijkt het erop dat de fanaten alsnog niet volledig afscheid hoeven te nemen van de geur van gasolina. Ook de helaas overleden legende Paul Walker zou als digitale hologram zijn terugkeer maken – als de geruchten moeten kloppen.

Waar die technologie wel allemaal niet goed voor is. Het is nog tot medio 2023 afwachten welke meest onvoorstelbare – elektrische – hypercars hun opwachting mogen maken. De trailer zal de nodige antwoorden brengen. Keep you updated...

Alvast warmdraaien voor F&F 10? Dan is hier de trailer van F&F 9: