Maak kennis met Aston Martin Rapide-E

Zoals de titel waarschijnlijk al een beetje heeft verraad is Aston Martin ook met een elektrische auto op de proppen gekomen. Niet geheel onlogisch want je moet mee met je concurrenten, anders ga je het niet redden in de wereld van de automotive. Maar kom op, Aston Martin? Dat merk dat auto’s weet te produceren met een geluid waar je kippenvel van krijgt? Jup…

Het nieuwe pareltje van Aston Martin

Hoewel de aankondiging van de eerste elektrische auto van Aston Martin al uit 2015 stamt, zijn ze er pas een aantal jaar later mee op de proppen gekomen. De reden? Geen idee, maar hij is er!

De Rapide-E is ontwikkeld samen met een team van Williams Advanced Racing en heeft de volledige aandrijving bij de achterwielen liggen. Dat is op zichzelf een beetje apart, want de meeste elektrische auto’s met meer dan één elektromotor hebben vaak vierwielaandrijving.

De twee elektromotoren leveren flink wat vermogen, 610 pk en 950 Nm koppel. We zijn van elektrische auto’s gewend dat ze aan koppel geen tekort hebben, en ook dit is flink! Niet voor niet schiet deze raket dan ook in zo’n 4 seconden naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de Rapide-E is begrensd op 250 kilometer per uur!

De Aston Martin Rapide-E is niet per se geschikt voor flinke roadtrips, hij heeft namelijk een actieradius van een dikke 300 kilometer. Accu leeg? Dan laadt je hem in 1,5 uur helemaal op. Met een snellader kan je hier een half uurtje vanaf snoepen.

Aston Martin

Looks

De Rapide-E lijkt heel erg veel op zijn broertje die op benzine rijdt, maar er zijn verschillen! Zo is de bumper aangepast en is Aston Martin redelijk los gegaan op de kleur blauw. Het interieur ziet eruit zoals we dat gewend zijn van Aston Martin, strak, stoer en luxueus.

Naast de looks zou deze Rapide-E een stuk aërodynamischer zijn dan de andere Rapide‘s. Er is namelijk een grotere diffuser, dit zijn de vinnen aan de onderkant van de auto, en is de bodemplaat helemaal glad doordat er geen uitlaat aanwezig is! Het doet nog steeds pijn in ons hart…

Wil je er tóch eentje hebben? Dan moet je vliegensvlug zijn, er worden er slechts 155 van gemaakt. Een limited edition sportwagen kunnen we dit dus noemen!