Deze vliegende auto verandert binnen drie minuten in een supercar

CREDITS: KleinVision

Is it a bird? Is it a plane? Het is ook geen Superman dit keer, maar een vliegende auto! En wat voor een. Deze vliegende auto van het Slowaakse bedrijf KleinVision is het vijfde prototype van de auto en verandert in drie minuten van een vliegtuig naar een wegvoertuig. Sick!

Binnen drie minuten van vliegtuig naar supercar

Dit brute voertuig komt dus van Slowaakse bodem en wordt met een toepasselijke naam de AirCar genoemd. Het voertuig vloog voor een proefritje 460 meter boven Slowakije en werd eerst rijdend gezien waarna hij stopte, zijn vleugels spreidde en opsteeg. De AirCar reist met een snelheid van ongeveer 1000 kilometer per uur door de lucht.

Variaties

Het team van ontwikkelaars van deze vliegende auto zeggen dat de AirCar al in 2021 in de lucht zal zijn te bewonderen. Daarnaast kan het voertuig voor verschillende doeleinden gebruikt worden zoals vrijetijdsbesteding of voor commerciele doelen zoals taxi services.

Anton Zajac, Klein Vision’s co-founder, investeerder en piloot zegt zelfs dat je met deze vliegende auto naar de golfbaan, je kantoor of het winkelcentrum kan rijden en kunt parkeren in een normale parkeerplaats. Indruk maken bij aankomst doe je met dit imposante voertuig dus sowieso.

Ook komt de AirCar in verschillende variaties. Zo heb je een twee-zitter of een vier-zitter en zijn er verschillende motors waar uit gekozen kan worden. Voor ieder wat wils.

vliegende auto, Deze vliegende auto verandert binnen drie minuten in een supercar
Foto: KleinVision

Veiligheid

Misschien vraag je je af, hoe veilig is dit nou? De website van AirCar zegt er het volgende over. Volgens hen is deze vliegende auto samengesteld met verschillende functionele units. Zo is de romp aerodynamisch gemaakt zodat er genoeg ruimte is voor de passagiers. Daarnaast zal dit ook bijdragen aan positievere ervaring tijdens de vlucht.

Bij het transformeren van vliegtuig naar auto, worden de vleugels opgerold en de staart opgevouwen. Deze zaken zorgen ervoor dat het vliegtuig tijdens het opstijgen meer stabiliteit heeft, maar tijdens het rijden op de weg een compact formaat kan hebben. Ook bezit de AirCar een parachute systeem zodat je tijdens de vlucht zonder samengeknepen billen op je stoel zit.

Prijs

De prijs van dit lucht- en landmonster is helaas nog niet bekend. Of we hem dus voor een vriendenprijsje op de kop kunnen tikken is niet duidelijk. We achten de kans klein.

Foto’s: KleinVision

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…