Toegankelijk investeren in klassieke auto’s, doe het met Rally Rd.

CREDITS: Alex Iby | Unsplash

Investeren in klassieke auto’s is een dure bezigheid. De mensen die niet veel om auto’s geven raden het je dan waarschijnlijk ook hartstikke af. De echte autoliefhebber ziet echter meer in een klassieke auto dan een blik met vier wielen. Het is een slimme investering als je te maken hebt met een goldie oldie. Niet iedere klassieker zal dus geld in het laatje brengen. Met de juiste leeftijd, zeldzaamheid én de staat van de auto kan je te maken hebben met een flinke klapper. Toch blijft het investeringsbedrag vaak een drempel. Rally Rd. maakt het daarom mogelijk om vanaf ongeveer €45 te investeren in klassieke auto’s.

Investeren in klassieke auto’s: doe het met Rally Rd.

Rally Rd. heeft als missie om toegang tot alternatieve investeringen te vergroten. Waar de markt voor klassieke auto’s eerst beschikbaar was voor een selecte groep, heeft nu een vele grotere groep toegang om te investeren. Een team van experts werft de auto’s en kijken hierbij naar de investeringsmogelijkheden. Er wordt hierbij gelet op belangrijke elementen als zeldzaamheid, geschiedenis, originaliteit en conditie. Als zij eenmaal een auto hebben gevonden wordt deze omgezet in aandelen van ongeveer €45 per stuk. Vervolgens is het aan jou om te bepalen hoeveel je wilt investeren in klassieke auto’s.

investeren in klassieke auto's, Toegankelijk investeren in klassieke auto’s, doe het met Rally Rd.
Credits: Dominik Lange

Hoe werkt het?

Het bedrijf koopt zeldzame auto’s waarnaar een team van experts onderzoek doet of deze juist zijn geprijsd en de klassieke auto’s in waarde zullen stijgen. Rally Rd. zorgt ervoor dat zij transparant. Als belegger kan jij dan ook alle belangrijke informatie van de voertuigen zien, zoals herkomst- en eigendomsgeschiedenis, foto’s en video’s. Om ervoor te zorgen dat jouw eigen gegevens veilig zullen zijn, werkt Rally Rd. samen met onafhankelijke instanties. Zij bevestigen beleggersidentiteiten, geven aandelen uit en houden toezicht op alle transacties. De auto’s staan opgeslagen in speciaal ontworpen gebouwen die 24/7 wordt bewaakt door opgeleid personeel en/of videobewaking. Hierdoor kan je met een gerust hart investeren in klassieke auto’s.

Gouden investeringen

Een van de klassiekers waarover Rally Rd. beschikt is de 1988 Ferrari Testarossa. Deze had een originele waarde van ongeveer €84.000 en is inmiddels gestegen naar bijna €147.000 Ook de 1988 Lamborghini Jalpa heeft het in de jaren goed gedaan. Deze klassieke auto heeft slechts 3.701 kilometer op de teller staan, heeft serienummer 409 van de 410 en beschikt nog over de originele banden. De waarde van bijna €52.000 is dan ook gestegen met ruim 200%. Inmiddels is de Lamborghini ongeveer €120.000 waard. De echte klapper is de 1955 Porsche 356 Speedster. Deze had een originele waarde van ongeveer €2.665. Met zowel de authentieke deuren als wielen is deze klassieker nu bijna €378.000 waard.

Rally Rd. heeft in 2019 het plan om de investeringsmogelijkheden uit te breiden naar andere branches, zoals kunst- en sportvoorwerpen. Verder willen zij de app wereldwijd beschikbaar maken. Zij kiezen daarbij voor Europa, Australië en Canada. Het is nog even wachten dus totdat ook jij kan investeren in klassieke auto’s, maar het lijkt niet ver weg te zijn.