Ferrari 488 Pista by Novitec, een prachtig resultaat! 

CREDITS: Novitec

Als je het hebt over dé tuner van bolides van Ferrari’s kan het Duitse bedrijf Novitec niet onopgemerkt blijven. De aanpassingen van hen zijn over het algemeen gericht op prestatiegerichte onderdelen. Denk aan het verbeteren van de manier waarop de Ferrari remt, handelt en versnelt. Vijftien jaar geleden onthulde het bedrijf zijn eerste project met een Ferrari 360. Heel wat jaren later onthult Novitec zijn nieuwste aanwinst: een Ferrari 488 Pista. Het resultaat liegt er niet om. Zij hebben wederom een knap staaltje vakmanschap afgeleverd. Kan ook weer op het lijstje van bolides die in jouw garage mogen staan!

Ferrari 488 Pista tunen, een prachtig resultaat!

De Ferrari 488 Pista wordt niet enkel aangedreven door de krachtigste achtcilindermotor in de geschiedenis van Ferrari. Het is namelijk dankzij de lichtgewicht constructietechnologie ook nog eens de meest dynamische variant van zijn modelserie. Novitec breidt de talenten van de krachtige middenmotor uit. Zij besloten om de paardenkracht op te drijven naar maximaal 802 pk. Op die manier schiet de wagen van rust tot 100 km/h in 2,7 seconden. De topsnelheid neemt daarnaast toe tot 345 km/h. Lekker bezig!

Ook zijn er verschillende varianten aanwezig voor het uitlaatsysteem. Zo kan je kiezen of je met of zonder elektronisch geluid wilt en is er een optie om te kiezen voor een bijzonder lichtgewicht materiaal. Hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt voor uitlaatsystemen in Formule 1-races. Gewoon omdat het kan.

Het exterieur

Een andere specialiteit van Novitec zijn de hi-tech gesmeden wielen met diameters tot 22 inch. Deze zijn ontwikkeld samen met de Amerikaanse fabrikant Vossen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van naakt carbon voor onder andere de nieuwe front splitter en de kleine spoiler aan de achterkant. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het gebruik van de fantastische smoked lichtenJouw bolide wat lager over het asfalt laten schrapen? Dan komt de verlagingsset perfect uit. De Ferrari 488 Pista zal dan namelijk 35 millimeter lager zijn. Wir lieben es, Novitec!