Flying Spur: het nieuwe paradepaardje van Bentley

CREDITS: Bentley Motors

Bentley presenteert ’s werelds meest geavanceerde Grand Touring Sedan, de nieuwe Bentley Flying Spur. Deze auto koppelt de luxe van een limousine aan de prestaties van een sportsedan. Zo beschikt het interieur over verschillende technische snufjes die verwerkt zijn in het prachtige interieur. Daarnaast is de W12-motor van zijn voorganger verder verfijnd voor nog meer power. Tenslotte zorgen de vierwielaandrijving en Drive Dynamics Mode ervoor dat deze auto van alle markten thuis is.

De nieuwe Bentley Flying Spur

Styling

Om meer beenruimte voor de achter passagiers te bieden is de nieuwe Flying Spur iets langer dan zijn voorganger. De styling is sterk afgeleid van de Continental GT en is aangepast aan de huidige vorm met vier deuren en verlengde achterdeuren. Deze bieden gemakkelijk toegang tot de weelderige cabine. De Flying Spur heeft LED-matrix koplampen en 21-inch wielen. Mulliner heeft ook een paar optionele 22-inch sets beschikbaar voor de liefhebbers.

Het gigantische panoramische glazen schuifdak zal worden geleverd met een elektrisch kantelbaar voorpaneel. Voor de eerste keer op een hedendaagse Flying Spur is Bentley’s herkenbare ‘Flying B’ op de punt van de auto automatisch intrekbaar en wordt zelfs verlicht wanneer je de auto instapt.

Als een knipoog naar het verleden heeft de voorgrille verticale lamellen in dezelfde geest als de 1951 S1 Continental Flying Spur. Bentley zal deze nieuwe chique sedan verkopen met een keuze uit zeventien kleuren en een afwerking in helder chroom of zwart voor de onderste grille. De koplampen zijn standaard voorzien van chroomaccenten om ze te laten schitteren, zelfs als ze niet branden.

Bentley, Flying Spur: het nieuwe paradepaardje van Bentley

Interieur

Een roterende 12,3-inch HD touchscreen staat centraal op het dashboard, maar kan volledig verdwijnen. Als alternatief zijn er drie analoge wijzerplaten voor degenen die een old-school uiterlijk prefereren. Hierbij heb je de keuze uit tien, zestien of negentien speakers. Verder beschikt het interieur over een lederen deurafwerking met 3D diamant-stiksels.

W12-motor

Het hart van de nieuwe Flying Spur is een twin-turbo 6,0-liter W12-motor die 626 pk en 664 pond-voet koppel produceert. Deze staat in verbinding met een automatische transmissie met acht versnellingen en een dubbele koppeling. Hoewel de auto een gewicht heeft van 2.435 kilo, gaat hij van 0 tot 100 kilometer per uur in slechts 3,8 seconden. In de zesde versnelling is het mogelijk om een topsnelheid te bereiken van maar liefst 333 kilometer per uur. Met de Drive Dynamics Mode kan de bestuurder kiezen uit de rijstanden Comfort, Bentley en Sport.

Bentley zal dit najaar beginnen met het opnemen van bestellingen en in 2020 zullen zij gaan starten met het leveren aan hun klanten. Check de foto’s hieronder om alvast een indruk te krijgen van deze brute bak.

Foto’s: Bentley Motors