Aston Martin is terug met een nieuwe James Bond auto

CREDITS: Aston Martin

Denk je aan James Bond, dan mag Aston Martin niet ontbreken. Vanaf het begin is deze spectaculaire auto te zien in de verschillende 007 films. De DB5 Goldfinger uit 1964 is misschien wel de meest bekende van allemaal. Dit was echter niet het enige model dat door Bond werd bestuurd. Zo verscheen in 1969 het DBS model in de zesde James Bond film, On Her Majesty’s Secret Service (OHMSS). Na 50 jaar heeft Aston Martin een speciale uitvoering van de moderne DBS Superleggera onthuld, de DBS Superleggera OHMSS editie. Compleet met alle functies is het een knipoog naar de auto van tientallen jaren geleden. De herkenbare olijfgroene kleur kon hierbij natuurlijk niet ontbreken.

De nieuwe Aston Martin DBS Superleggera OHMSS

Interieur

In het interieur van de DBS Superleggera OHMSS ging het Britse automerk voor puur zwart leer met grijze Alcantara-accenten. De kleur rood is een herinnering aan het handschoenenkastje waarin het wapen van 007 altijd lag. Aston heeft ervoor gezorgd dat de bijrijder zich niet hoeft te vervelen. Het interieur is namelijk afgewerkt met een op maat gemaakte drankcassette waar ruimte is voor twee flessen champagne en vier champagnefluiten.

Power

Daarnaast heeft dit zeldzame exemplaar koolstofvezel Aero-onderdelen, een uniek wielontwerp en een badass versie van de DBS-grill aan de voorkant. Met een vermogen van 715 pk en 664 pond-voet koppel is het een beest op de weg. Dit wordt mogelijk gemaakt door een twin turbo 5,2-liter V12-motor, die in verbinding staat met een acht-trapsautomaat. Doordat er gebruik gemaakt is van koolstofvezel onderdelen, weegt de auto maar 1693 kilo en zit je in drie en een halve seconde aan de honderd.

Slechts 50 van de speciale DBS Superleggera OHMSS zijn bestemd voor productie. Zo worden de eerste exemplaren in het vierde kwartaal van dit jaar geleverd. Mocht je geïnteresseerd zijn, voor 300.000 euries is hij van jou. Check de foto’s hieronder om dit brute speeltje te bewonderen.

Foto’s: Aston Martin

 

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…