10 gewoontes van stijlvolle mannen, die ook jij kan leren

Stijl komt met de tijd, geen enkele man komt als Steve McQueen op de wereld. Elke man ontwikkeld zijn eigen stijl en naarmate je ouder wordt leer je jezelf steeds beter kennen. Dit is een ontwikkeling die gevormd wordt door jou oog voor details maar ook door gewoontes die jij jezelf kan aanleren. Deze gewoontes worden geleidt door bepaalde principes die jou helpen om op elke gelegenheid stijlvol voor de dag te komen. Om jou kostbare tijd te besparen hebben wij een aantal gewoontes van stijlvolle mannen hieronder op een rijtje gezet.

Gewoontes van stijlvolle mannen

1. Voelen zichzelf comfortabel in hun outfit

Deze gewoonte bestaat uit twee delen: draag je kleding met zelfvertrouwen en alles wat je draagt past precies. Deel 1 is voor de slimme mannen onder ons die begrijpen dat je outfit een weespiegeling van jezelf is. Van je kernwaarden, je familie, je bedrijf en ten slotte van je levensstijl. Jij bent trots op wat je hebt gepresteerd en laat dit op deze manier zien. Deel 2 is voor de stijlvolle mannen die niet doldwaas hun kleren kopen, zelfs niet als er een kortingslabel van 90% aanhangt. Kies je kleding met zorg uit en probeer nooit snel geld te besparen. Zorg ervoor dat je kleding goed past dan komt deel 1 vanzelf.

 

2. Kennen de naam van hun kleermaker

Een bekwame kleermaker helpt jou om een outfit te creëren die precies past. Een stijlvolle man begrijpt dit en neemt de moeite om een band met hem op te bouwen. Laat jezelf kleding aanpassen, van maatpakken tot jeans. Behalve sportkleding en een aantal t-shirts dient de rest van je garderobe op jou lichaam afgestemd te zijn.

Stijlvolle mannen

3. Kennen de naam van hun barber

Leer je kapper of stylist kennen. Probeer elke maand een afspraak in te plannen om je haar te laten knippen. Stel jezelf niet afwachtend op, zo kom je niet voor het blok te staan als je nog snel even een nieuw haircut wilt. Probeer, net zoals bij een kleermaken, een band op te bouwen.

4. Weten hoe ze kleding onderhouden

Onderhoud bestaat onder andere uit: wassen, repareren en schoenonderhoud. Stijlvolle mannen dienen te weten hoe hun kleding gewassen moet worden, vooral lastige items zoals truien. Zorg ervoor dat je ten alle tijden op de hoogte van het waslabel voordat je actie onderneemt. Laat daarnaast je kleding op een natuurlijke wijze drogen om het in de perfecte staat te behouden. Om je kleding te laten repareren komt gewoonte twee van pas: de band met je kleermaker (oké, of je moeder). Tenslotte is het verstandig om je schoenen te onderhouden, zo’n één keer per week. Want wie gaat er nu over straat met een complete outfit en afgetrapte sneakers?

Stijlvolle mannen5. Geven kleding een vaste plek

Jouw stijl is niet beperkt tot de kleding die je draagt. Ook in je garderobe is het handig om je items een speciale plek te geven. Dit zijn eenvoudige beslissingen die je helpen om je stijl te ontwikkelen. Zorg ervoor dat jij je favoriete kledingstuk kan pakken als je ze nodig hebt.

6. Onderschatten de basics niet

De kracht van basics moeten niet worden onderschat. Een simpel wit shirt, een hoodie, een wit overhemd, een kwalitatief goede zwarte jeans, witte sneakers, allemaal basics die je essentieel zijn in je garderobe. Zorg, juist door de eenvoud, voor de hoogste kwaliteit!

7. Pre-setten de details

Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat door van tevoren de details te bepalen. Stel een outfit samen met je accessoires en bepaal dit voordat je de outfit aantrekt. Accessoires zijn de details dus laat ze nooit de overhand nemen!

Stijlvolle mannen

8. Gebruiken kleur

Kleur is namelijk het geheime ingrediënt om jou garderobe eruit te laten steken. Selectief gebruik van kleur kan een eenvoudige outfit helemaal opfleuren. Een kleurtje in je stropdas zorgt voor een compleet andere look. Laat zien dat jij dit onder controle hebt en laat het, net zoals bij de details, niet overheersen.

9. Gebruiken sportkleding alleen voor het sporten

Er is gewoonweg geen excuus om op te komen dagen in sportkleding. Een trainingsbroek is misschien comfortabel maar komt ontzettend lui over op andere mensen. Is dat nou iets wat je echt wilt? Zorg ervoor dat je een extra outfit bij hebt als je bent gaan knallen in de gym.

10. Een nette huid

Je huid weerspiegelt je gezondheid, dus zorg net als bij je haar en je baard, dat dit er netjes en verzorgd uitziet. Als je voldoende vitamines binnenkrijgt en af en toe de juiste verzorgingsproducten gebruikt, komt dit helemaal goed. Oh, en helaas is alcohol een boosdoener voor je huid. Houd dit in de gaten!

Deze tien gewoontes helpen jou om dagelijks als een echte gentlemen voor de dag te komen. Neem deze gewoontes mee in je routine zodat het een tweede natuur voor je wordt.

Stijlvolle mannen

LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…