Goed verhaal: CEO van Canadese Crypto Exchange neemt bitcoin fortuin mee in graf

Een Canadese beurs is 145 miljoen dollar aan cryptocurrency kwijt. Dit komt doordat een overbeschermende CEO het wachtwoord met niemand deelde. De CEO genaamd Gerald Cotton liet het Canadese Crypto Exchange bedrijf achter met een groot vraagteken.

Canadese Crypto Exchange

Werknemers bij Quadriga CX kwamen voor een wel hele opmerkelijke verrassing te staan. Quadriga CX is een Canadese Crypto Exchange. Ofwel een beurs die handelt in cryptocurrency. Uit angst voor hackers en uit veiligheidsoverwegingen wist alleen de CEO het wachtwoord van de wallet. Dat leek in eerste instantie geen probleem, want de beste man was tenslotte pas 30 jaar oud. Geen enkele medewerker of familielid kon het fortuin redden. Alle financiële gegevens en de 145 miljoen dollar, die in handen waren van de Gerald, zijn mee het graf in gegaan.

Canadese crypto exchange, Goed verhaal: CEO van Canadese Crypto Exchange neemt bitcoin fortuin mee in graf
Credits: David Shares

Beveiliging

Cotton bewaarde het overgrote deel van de cryptocurrency in een ‘cold wallet‘. Een ‘cold wallet‘ voorkomt dat bij een hack het complete vermogen van de beurs gestolen kan worden. In principe zou het geen probleem zijn om al het vermogen te isoleren. De kans dat alle gebruikers tegelijkertijd bij hun geld wilden is immers enorm klein.

 

Canadese crypto exchange, Goed verhaal: CEO van Canadese Crypto Exchange neemt bitcoin fortuin mee in graf
Credits: Gabriel Wasylko

Noodlot

Onlangs heeft het noodlot toegeslagen. Cotton is geheel onverwachts op 30 jarige leeftijd komen te overlijden in India. Daardoor is de 145 miljoen dollar in cryptocurrency van het bedrijf voor de gehele wereld afgesloten.

Experts zijn as we speak bezig om de telefoon van Cotton te hacken. Zij proberen het wachtwoord van de wallet te achterhalen. Vooralsnog is dit zonder succes en het bedrijf staat op het randje van de afgrond.

Door het uitzonderlijke verhaal is uitstel van executie gegeven door de rechter. Men heeft nu nog 30 dagen de tijd om de financiële middelen veilig te stellen. Daarnaast gaat een onafhankelijke advocaat kijken of Quadriga CX verkocht moet worden om beleggers te betalen.