Bugatti viert zijn 110e verjaardag met een Grand Tour

CREDITS: Bugatti

Na aanleiding van de 110e verjaardag van Bugatti hebben ze een Grand Tour georganiseerd met meer dan 23 Veyrons en Chirons. Je zal ze maar zien opdoemen in je achteruitkijkspiegel. Scherpe bocht naar de rechter rijbaan en daar blijven! De Grand Tour van Bugatti strekte zich uit over vijf dagen. De start was in Milaan, de geboortestad van oprichter Ettore Bugatti.

Bugatti Grand Tour: 110 jaar Bugatti

Milaan – Monte Carlo

Na vertrek uit de geboortestad van Ettore reed de groep Bugatti’s onder begeleiding van politie door de straten van Milaan. Zoveel miljoenen euro’s aan auto’s trekken veel bekijks, dus wat ons betreft geen gek idee.

De tour ging vervolgens door wijnvelden over de wegen van Langhe. Na een lunch vervolgen ze de weg richting de prachtige wegen van de Côte d’Azur, om te eindigen in Monaco bij het huis van Louis Chiron. De legendarische Bugatti coureur.

Bugatti Grand Tour, Bugatti viert zijn 110e verjaardag met een Grand Tour
Foto: Bugatti

Monte Carlo – Aix en Provence

Nou zien ze in Monaco heel wat mooie en dure auto’s. Maar een stoet van meer dan 20 Bugatti’s is ook voor de monarchisten een bijzonder tafereel. Monaco is in de geschiedenis van het merk een belangrijke plaats. De Monaco Grand Prix werd door het merk meerdere malen gewonnen.

De tour werd voorgezet richting Aix en Provence. Deze bekende wijnstreek is beroemd om de rosé die er wordt gemaakt. Om er te komen reden de bolides door de Luberon bergen, hierbij horen natuurlijk ook hele mooie plaatjes!

Bugatti Grand Tour
Foto: Bugatti

Aix en Provence – Beaune

De dag begon op militaire vliegbasis 701, waar de piloten van Patrouille de France hun oefenvluchten vlogen. Samen met een convoy van Bugatti’s is dat een bijzonder gezicht!

Bugatti Grand Tour
Foto: Bugatti

Vliegvelden zijn natuurlijk geen onbekend terrein voor Bugatti. Er zijn in het verleden ook verschillende vliegtuigen ontworpen door oprichter Ettore Bugatti. De 100P is hiervan het toppunt en is dan ook het snelste vliegtuig ter wereld geweest. Beaune was de eindbestemming voor de dag.

Beaune – Parijs

Tijdens een Grand Tour kan de hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. De tour reed richting het Ritz Hotel in Parijs. Ook deze stad speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Bugatti. Hier heeft de oprichter van het sportwagenmerk langere tijd gewoond. Verschillende Bugatti klanten zijn afkomstig uit Parijs en daarom is het een onmisbare stop voor de Grand Tour.

Bugatti Grand Tour
Foto: Bugatti

Parijs – Molsheim

De vijfde en laatste dag van de tour kon natuurlijk maar op een plek eindigen. Via de champagne streek reed de tour van Parijs naar Molsheim. Hier ligt het hart van de Franse auto bouwer en staat het hoofdkwartier. De verjaardag van het merk is op ‘Bugatti’s wijze’ gevierd. Wij hadden er graag bij geweest, voor de 120e verjaardag zijn wij alvast aan het sparen.

Bugatti Grand Tour
Foto: Bugatti
LEES OOK