Bugatti Chiron Sport ‘110 Ans’ jubilieum editie

CREDITS: Bugatti

Bugatti bestaat 110 jaar! En eigenlijk maken ze al sinds het prille begin auto’s van de buitencategorie. De Veyron is het afgelopen decennia dan ook een van de meest bijzondere supercars geweest en inmiddels heeft de Chiron dat stokje overgenomen. Om hun 110ste verjaardag te vieren hebben ze een speciale editie van de toch al vrij bijzondere sportwagen uitgebracht: de ‘110 Ans’ jubileum editie.

Bugatti Chiron Sport ‘110 Ans’

Nu klinkt ‘110 Ans’ in Nederland meer als een krantenkop over de verjaring van een zeer oude vrouw, maar in Frankrijk heeft het nét een andere lading. We kunnen je ook op het hart drukken dat geen van de features van de Bugatti Chiron Sport ‘110 Ans’ gelijkenissen heeft met die van een bejaarde van 110 met de naam Ans.

Voor hun 110-jarige jubileum heeft Bugatti voornamelijk optisch alles uit de kast getrokken. De Chiron was al niet het onopvallende kindje in de klas, maar met de nieuwe matte ‘Steel Blue’ lak eist hij nog meer de aandacht op. Vul dit aan met een enorme Franse driekleur ‘Le Blue-Blanc-Rouge’ onder de spoiler en je hebt je punt gemaakt: vive le France!

De paintjob is een hommage aan de modellen uit de jaren ’20. Toen werden dergelijke kleuren gebruikt om luxe en exclusiviteit uit te stralen. Daarnaast zijn natuurlijk ook het interieur en de handgemaakte tankdop, die waarschijnlijk al meer kost dan de gemiddelde leasebak, onder handen genomen.

Onder de hood is niets veranderd. Bugatti heeft de ‘standaard’ Chiron al zo geoptimaliseerd dat er weinig meer aan te verbeteren valt waarschijnlijk. Het zou ook niet helemaal chill zijn voor de eigenaren van andere Bugatti Chirons, als ze worden ingehaald door een andere en er blijkbaar toch niet alles uitgehaald was…

Ach, wij vinden het gewoon een mooi plaatje. Bon chance!