Vanqraft VQ16: waterscooter en speedboot in een

CREDITS: Vanquish Yachts

Vanquish Yachts heeft een tender en een waterscooter weten te combineren tot grote jongens speelgoed. De Vanqraft VQ16 is gemaakt om het gat tussen een tender – een bootje voor als je superjacht niet meer verder kan – en waterscooter te dichten. En dat is ze bij Vanquish Yachts wel gelukt! Het eerste exemplaar vliegt tegenwoordig over de wateren rondom Ibiza.

Een waterscooter en tender in hetzelfde jasje

Met deze crossover hebben ze ervoor weten te zorgen dat je niet meer hoeft te kiezen. Door een combinatie van een waterscooter en een tender kun je met veel plezier naar de kant varen. Je hoeft dus niet meer met zo’n trage boot naar de aanlegsteiger als je eigenlijk onderweg nog even wilt spelen. Deze koop je natuurlijk niet als standalone plezierjacht, maar hoort bij een superjacht.

Powerrr!

Door het grotere gewicht van de Vanqraft VQ16 is de boot makkelijker te besturen dan een normale waterscooter, zeggen ze zelf. Maar dat willen we eerst nog wel eens meemaken om te geloven (Vanqraft?).

Om het grotere gewicht te compenseren hebben ze er een 1.8 liter Yamaha blok ingelegd. Deze produceert 200 pk en jankt je over het water met 75 km/u. Ga je voor de Veloce uitvoering. Dan haalt het jacht ruim 90 km/u. Genoeg snelheid om menig jetski in te halen!