Dit superjacht van 133 meter is ontworpen om mensenlevens te redden

CREDITS: Kurt Strand Design

De Noorse ontwerper Kurt Strand heeft een concept superjacht ontworpen dat mensenlevens moet gaan redden. Strand Craft Miami moet 133 meter lang worden en 20 meter breed. Dit is de meest luxe reddingsboot die we ooit hebben gezien.

Superjacht van 133 meter lang is ook geschikt als reddingsboot

Kurt kwam op het idee om een superjacht te gaan ontwerpen toen orkaan Dorian aan land kwam in de Bahamas. De verwoestende kracht was zo groot dat 70.000 mensen dakloos werden.

In de dagen daarna zijn er meerdere schepen vanuit verschillende delen van de wereld ingezet om noodhulp te bieden. De boten namen de mensen mee naar andere eilanden. Het concept Stand Craft Miami is zo ontworpen dat hij zelfs tijdens de zwaarste orkanen nog kan varen.

superjacht miami
Foto: Kurt Strand Design

Een actieve levensstijl en het luxe leventje samen

Hoewel het superjacht ontworpen is om mensenlevens te redden, vinden we de naam ‘reddingsboot’ iets te veel van het goede. Het jacht is namelijk perfect voor mensen met een actieve lifestyle en ook kunnen genieten van het luxe leventje.

Strand Craf Miami biedt plaats voor twee helikopters, twee speedboten en twee Mercedes G63 AMG’s. Want tja, waarom ook eigenlijk niet? Voor de verschillende voertuigen zijn er speciale plekken ingericht om bijvoorbeeld te landen en te stallen in een hangaar. Naast deze plekken heb je ook nog ruimte om tien andere supercars mee te nemen.

Check ook: Te koop: het ultra luxe superjacht Khalilah is dé droom van iedere man.

Genoeg ruimte

Op het superjacht is plaats voor twintig gasten die kunnen slapen in tien cabines, waarbij de eigenaar slaapt in een suite van 300 vierkante meter met alles erop en eraan. Zo heeft de master suite een 180 graden uitzicht over de oceaan, een gym, een kantoor, een wijnkelder en een bar. Maar de kers op de taart is toch echt de nachtclub van drie verdiepingen met glazen vloeren. Mocht je dan te diep in het glaasje hebben gekeken dan kun je jezelf naar huis laten dragen door een van de 44 crewleden.

superjacht miami
Foto: Kurt Strand Design

Milieuvriendelijke superjacht

Strand heeft er bewust voor gekozen om het superjacht zo duurzaam mogelijk te maken. Zo is het aandrijfsysteem milieuvriendelijk gemaakt met drie roerpropellers die aangedreven worden door een waterstofgenerator. Daardoor kan het jacht ongeveer 37 km/h.

Ook het interieur en exterieur is aangepast om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Het interieur bestaat vooral uit vegan leer en gerecyclede materialen zoals hout, staal, aluminium en plastic.

Volgens Kurt Strand gaat de superjacht Miami 133 rond de €700 miljoen kosten. Geen geld.

Check ook: Pininfarina x Rossinavi: jacht van 65 meter geïnspireerd op supercars

https://www.youtube.com/watch?v=lOuaTj_bGXc

superjacht miami, Dit superjacht van 133 meter is ontworpen om mensenlevens te redden

superjacht miami, Dit superjacht van 133 meter is ontworpen om mensenlevens te redden

Foto’s: Kurt Strand Design

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…