Dit ultra luxe jacht wordt voortgetrokken door een gigantische vlieger

CREDITS: Red Yacht Design

Een superjacht die ook nog eens minder vervuilend is voor het milieu, wat wil je nog meer? Nou, niet veel als je het ons vraagt. ICE Kite, zoals dit 64 meter lange jacht heet, wordt ontwikkeld door Red Yacht Design uit Istanbul samen met het Nederlandse bedrijf Dykstra Navel Architects.

Het is natuurlijk al lang bekend dat grote jachten onnodig vervuilend zijn. Daarom kwamen de Nederlandse en Turkse bedrijven bij elkaar om met de oplossing te komen: een gigantische vlieger van 156 vierkante meter groot.

ICE Kite jacht is super deluxe én minder vervuilend voor het milieu

De gigantische vlieger beperkt het brandstofgebruik van deze superjacht. De vlieger is 156 vierkante meter groot en gaat tot ruim 180 meter de lucht in om de jacht vooruit te laten varen. Verder zit er in dit ‘bootje’ – voor wanneer de weersomstandigheden niet optimaal genoeg zijn – ook nog een gebruikelijke dieselmotor.

Om het brandofverbruik nog verder te beperken, is de slanke romp gemaakt van aluminium en koolstofvezel. Deze materialen houden de superjacht zo licht mogelijk.

jacht
Foto: Red Yacht Design

Van alle gemakken voorzien

Dit ICE Kite jacht is daarnaast van alle gemakken voorzien. Het schip bestaat uit meerdere dekken en twee bars. Buiten op het dek is er een grote eetruimte waar ongeveer twaalf mensen kunnen zitten. Verder heeft de boot ook een zwembad waar rondom op verschillende niveaus loungeplekken zijn om op te chillen. Op de boot zitten slaapkamers voor in totaal tien gasten. Deze zijn voorzien van een badkamer en een zitruimte.

‘Kleine’ toevoeging

Als accessoire van de ICE Kite, zit er ook nog de ICE Ghost bij. Dit is een support boot die achter het hoofdjacht aan vaart en heeft jetski’s, een vliegtuigje en andere toys aan boord. Wanneer al deze voertuigen aan boord van de 26 meter lange ICE Ghost zijn, kan dit schip ook dienen als enorme partyvloer.

Het is natuurlijk nóg beter voor het milieu om helemaal geen superjacht te varen, mocht je nog op zoek zijn, laat deze dan niet aan je voorbij gaan!

Foto’s: Red Yacht Design