Dit jacht genaamd AQUA, is buitenaards mooi!

CREDITS: Sinot Yacht Architecture & Design ยฉ 2019

Sinot Yacht Design & Architecture laat wederom de achterkant van zijn tong zien in aanloop naar de Monaco Yacht Show. Ze showen nu hun concept van een waterstof-aangedreven super jacht van 112 meter, genaamd AQUA. Het schip is ontworpen voor eigenaren met een blik op de toekomst. De buitenaards mooie jacht is aangedreven door een volledig operationele brandstofcel installatie waarmee Sinot het concept neerzet op de rand van wat er vandaag de dag mogelijk is op zee!

AQUA: Het 112 meter lange waterstof aangedreven jacht

De inspiratie voor het jacht ligt bij de oceaan. Dit zie je terug in zowel het extravagante interieur als exterieur. Vanaf het achtersteven met een 360 graden uitzicht capsule lopen de vloeiende lijnen volledig door naar voren waar je de spectaculaire Aqua-room vindt. Moet je je voorstellen wat je hier ziet als het stormt!

In het voorsteven van het jacht vindt je de suite voor de eigenaar van AQUA. Deze is voorzien van een luxe badkamer, inloopkast en privé spa. Een natuurlijk verlichte VIP suite is gedecoreerd in een minimalistisch Japans strand interieur, wat door het gehele schip matcht. De gastvertrekken zijn natuurlijk ook niet mild. Deze zijn allen voorzien van alle luxe die je maar kunt wensen. Aan boord is er een compleet wellness centrum en sportschool. Op het achtersteven vindt je zelf een waterval!

Waterstof als brandstof van de toekomst

Aangedreven door middel van waterstof, verplaatst het jacht zich over de zeven zeeën. Het systeem werkt op vloeibare waterstof die wordt omgezet in elektriciteit en verdeelt over de rest van het jacht. AQUA is in staat om een teveel aan energie op te slaan in grote accu’s aan boord van het schip en dit af te geven wanneer nodig. Door dit systeem is het aan boord een oase van rust. Er is geen motor die de hele dag staat te draaien om het schip van de nodige energie te voorzien.

Mede door deze revolutionaire technieken en het ontwerp doet AQUA buitenaards aan. Het ontwerp doet denken aan een ruimteschip wat deels onder water ligt. Check hem!