De Tall Bobeus BMW R1100GS is een beest

CREDITS: Mark Meisner

Over het algemeen geldt, hoe langer je bent, hoe beter je leven is. Uit onderzoek blijkt dat lange mensen statistisch gezien een betere kans maken op een baan, het vinden van een geschikte partner en anderen makkelijk hun wil op kunnen leggen. Maar als het om motorrijden gaat kun je beter wat minder lang zijn, omdat simpelweg de meeste motoren niet gemaakt zijn voor mensen van twee meter of hoger. Met die gedachte is het Nederlandse Moto Adonis aan de slag gegaan om een BMW R1100GS, voor een nogal lange klant, ‘passend’ te maken. Laat dat maar aan Moto Adonis over, aanschouw de ‘Tall Bobeus’ BMW R1100GS.

Bobeus

Daan Borsjes, eigenaar van Moto Adonis, kreeg een verzoek tattoo artist Bobeus of ze iets konden bouwen dat bij zijn lengte zou passen en wat hem meer rijcomfort zou geven dan zijn huidige motor, een Honda CB750. Overeengestemd dat ze voor iets groters en beters moesten gaan kwam de BMW G Series, door het gigantische frame, als beste uit de bus . Zo gezegd, zo gedaan. Bobeus kocht een degelijke BMW R1100 GS uit 1997 met weinig kilometers op de teller, om vervolgens samen met Moto Adonis aan de slag te gaan met het design. De samenwerking zie je vooral terug in de tattoo-achtige curves in het frame. Om de motor de badass uitstraling te geven die ze zochten heeft Miller Kustom Upholstery een splinternieuw leren zadel ontworpen. En om de achterkant helemaal af te maken is de Tall Bobeus uitgerust met een handgemaakt spatbord voorzien van Bates style remlichten en richtingaanwijzers. What a beast!

 

Foto’s: Mark Meisner

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…