5x nacho’s die iedere man moet kunnen maken

CREDITS: tarheelgarden

Misschien ben je wel helemaal niet zo’n keukenprins en that’s all good. Het is alleen wel handig om hier en daar een lekker gerecht achter de hand te hebben voor wanneer je bezoek ontvangt. En welke snack gaat er bij iedereen altijd wel in? Juist, een goede schaal nacho’s.

Het is fijn om iets voor je vrienden, scharrel of misschien wel schoonmoeder op tafel te kunnen zetten waar je trots op bent én waar geen dagenlange voorbereiding voor nodig was. Daarom zijn nacho’s ideaal en ook nog eens lekker. Omdat we de standaard tortilla chips met kaas en salsa ondertussen wel kennen gaan we het iets spannender (en lekkerder) voor je maken. Deze vijf nacho’s moet iedere man kunnen maken.

Nacho’s die iedere man moet kunnen maken

Nacho’s met gehakt

Het toevoegen van gehakt aan je nacho’s geeft je gerecht iets meer joie de vivre. Daarnaast lijkt het zo niet alsof je de makkelijke weg gekozen hebt door gewoon nacho’s met dip op tafel te zetten. Gelukkig hoef je voor deze variant met gehakt ook zeker geen sterrenkok te zijn.

Van tevoren gooi je wat gehakt in een pan samen met passende groenten zoals tomaat, ui of paprika. Wanneer dit klaar is verdeel je het over een ovenschaal en kun je bijvoorbeeld nog extra maïs toevoegen. Maak het geheel af met tortilla chips en de kaas, even in de oven en klaar! 

nacho's
Foto: Ismael Trevino

Vegetarische nacho’s

Als man is het ook goed om op een vegetarische optie te kunnen overschakelen. Vegetariërs komen er steeds meer en daarom willen we ook aan hen denken. De nacho’s zonder vlees zijn eigenlijk nog makkelijker, want nu hoef je geen rekening te houden met of het vlees gaar genoeg is.

Je kunt het bij de vegetarische nacho’s zo gek maken als je zelf wilt. Probeer verschillende variaties uit en ga los met allerlei ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan ui, paprika, tomaat, maïs, avocado/guacamole, champignons, salsasaus, jalapeño pepers, verschillende soorten kaas en bonen. Ook deze schaal moet weer de oven in om de kaas te laten smelten en your food is ready to be served!

Mannenavond
Foto: Bigstock

Nachoschotel met kip

Deze schotel met nacho’s is meer een gerecht dan een hapje bij de borrel maar daardoor niet minder lekker. Je mikt in een ingevette ovenschaal stukjes voorgebakken kip, paprika en courgette en maakt het af met blokjes tomaat, jalapeño pepers en geraspte kaas. Aftoppen met de nacho’s en in de oven maar! Als de kaaskorst lekker krokant is mag de schotel uit de oven en kun je het serveren met eventueel guacamole, zure room en zoetzure saus.

nacho's
Foto: Bigstock

Dutch Nachos

Nacho’s zijn natuurlijk een Mexicaans gerecht maar wij Nederlanders kunnen we ook een goede verkaasde draai aan geven. Daarom moet je deze Dutch Nacho’s ook zeker een keer proberen. In dit gerecht maak je gebruik van een mixje tussen mosterd en mayonaise als saus. Daarnaast gebruik je ossenworst, Amsterdamse uien en Goudse belegen kaas als toppings. Zo simpel kan het zijn én binnen tien minuten klaar! Met dit recept achter de hand ben je onverwachts bezoek dus altijd de baas.

nacho's
Foto: Jonathan Pielmayer

Nacho’s met pulled chicken

Nacho’s met pulled chicken is de ideale snack voor tijdens een mannenavond met veel bier. Voor de bereiding hoef je alleen even de pulled chicken te maken en deze te mengen met buffalo wing sauce of BBQ saus. Daarna snij je overige toppings zoals uien, tomaten en mozzarella in stukken en verdeel je deze over een schaal. Vervolgens voeg je nog de tortilla chips en de kaas toe en extra saus bij voorkeur.

Na een kwartier tot twintig minuten kan de schaal uit de oven en kun je de nacho’s serveren met zure room en zoete chilisaus. Smakelijk!

nacho's
Foto: Herson Rodriguez