Ongegeneerd ontbijten met bier met ‘Beer for Breakfast’

Je kent het wel. Na een avond flink stappen word je wakker met een flinke kater. De beste remedie? Volgens velen is dat ’s ochtends gewoon doorgaan met waar je ’s avonds mee bent geëindigd; alcohol. Natuurlijk geen liters, zoals de avond ervoor, maar gewoon één glas om bij te komen. Als je nog dronken bent, heb je geluk, dan krijg je nog een biertje misschien weg, maar met een grove kater wordt dit toch lastig. En een bloody mary is ook niet voor iedereen weggelegd.

Daarnaast voelt het een beetje beschamend om ’s ochtends meteen weer naar de fles te grijpen. Dogfish Head Brewery komt met een oplossing: Beer for Breakfast. Een bier geïnspireerd op ontbijtingrediënten en daardoor ideaal voor in de ochtend. Nu kun je ongegeneerd ontbijten met bier!

Beer for Breakfast

De Beer voor Breakfast is een 7,4 % stout bier, maar net iets anders dan we die normaal kennen. Het ontbijtbiertje bevat een aantal nogal bijzondere ingrediënten. Het bevat naast gerst en haver namelijk ook koffie, ahornsiroop en balkenbrij. Uhhh… ja, dat lees je goed. De makers hebben het klassieke (kater)ontbijt gepakt en dit verwerkt ín het bier. Volgens Dogfish is dit unieke bier het allerlekkerst met een stevig English breakfast erbij. Kan haast niet anders dan dat je kater hierna als sneeuw voor de zon is verdwenen!

Dankzij de bijzondere ingrediënten misschien iets minder enthousiast geworden over ontbijtbier? In deze video wordt het biertje getest en beoordeeld. Hop, hop, snel naar de supermarkt..!

Beer for Breakfast, Ongegeneerd ontbijten met bier met ‘Beer for Breakfast’